Počasí dnes28 °C, zítra27 °C
Pátek 19. července 2024  |  Svátek má Čeněk
Bez reklam

Policie rozkryla rozsáhlou sérii vloupání v Olomouckém kraji

Šumperští policisté dopadli trojici z Bruntálska, která má podle nich na svědomí několik vloupání i nevydařených pokusů o vloupání do různých objektů. Muži kradli na Bruntálsku, Šumpersku a Jesenicku.

Trojice, kterou tvořil třicetiletý muž spolu s jedním mladistvým a nezletilým, má na svědomí hned několik případů. Nyní jich je zdokumentováno jedenáct. 

Od začátku září letošního roku se společně vloupali do pěti prodejen potravin, dvou restaurací, dvou prodejních stánků, ale také do sběrných surovin nebo provozovny čerpací stanice. Kromě finanční hotovosti kradli zejména cigarety, nápoje nebo různé pracovní a elektrické nářadí. „Podle dosavadního šetření měli na ukradených věcech způsobit škodu okolo 70 tisíc korun a poškodit majetek za bezmála 190 tisíc korun. Tento počet ale nemusí být konečný, kriminalisté na případu dále pracují,” upřesnila policejní mluvčí Jiřina Vybíhalová.

Pachatelé byli odhaleni začátkem minulého týdne, kdy byli díky pomocí svědků dopadeni bezprostředně poté, co v Rudě nad Moravou ukradli ze zahrady u rodinného domu dětskou čtyřkolku. Tu se snažili ukrýt pod nedaleký nízký strom.

„Nejstarší z této trojice, třicetiletý muž, který už byl za majetkovou trestnou činnost opakovaně  odsouzen, si vyslechl sdělení obvinění z trestných činů krádež a poškození cizí věci. V současné době je ve vazbě,” doplnila Vybíhalová. V případě prokázání viny a odsouzení mu podle trestního zákoníku hrozí až pětiletý trest odnětí svobody, nebo peněžitý trest.

Obvinění z provinění krádeže, poškození cizí věci a porušování domovní svobody se nevyhnul ani mladistvý. 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky krimi, policie, vloupání, krádež, dopadení, okres Bruntál, Olomoucký kraj, okres Šumperk, okres Jeseník, Ruda nad Moravou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie rozkryla rozsáhlou sérii vloupání v Olomouckém kraji  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.