Počasí dnes28 °C, zítra27 °C
Pátek 19. července 2024  |  Svátek má Čeněk
Bez reklam

Sedmnáctiletý mladík ohrožoval obyvatele plynovou zbraní a paralyzérem. O trestu rozhodne soud pro mládež

Přerovská policie koncem listopadu ukončila případ tehdy ještě mladistvého chlapce, který 16. září v Přerově ohrožoval dvě různé skupiny lidí plynovou zbraní a paralyzérem. Státní zastupitelství podalo soudu pro mládež návrh na potrestání podezřelého z výtržnictví a násilí proti skupině obyvatel a proti jednotlivci.

Od poloviny září policisté vyšetřovali případ, tehdy sedmnáctiletého mladíka, který v rozmezí dvou hodin ohrožoval dvě čtyřčlenné skupiny lidí plynovou zbraní a paralyzérem. „Bezdůvodně vytáhl z pod oblečení plynovou zbraň, se kterou na ně namířil a hrozil jim, že je zastřelí. Na jednoho z přítomných vytáhl dokonce i paralyzér, který se mu ale naštěstí nepodařilo vůči poškozenému použít. Pak se rozběhl a utekl z místa pryč,“ komentuje incident v Čechové ulici mluvčí policie Miluše Zajícová.

O hodinu a půl později podobně vyhrožoval čtyřčlenné skupině hostů na zahrádce restaurace v ulici Trávník. „Opět vytáhl pod oblečením schovanou plynovku a s namířenou zbraní všem vyhrožoval zastřelením se slovy „jedna kulka pro tebe a pro tebe“. Nejstaršího z hostů, třiačtyřicetiletého muže, uhodil tak, že spadl z lavičky, na které seděl a stále na něho zbraní mířil. Dalšímu dal políček a z místa pak odešel,“ dodává policejní mluvčí.

Policie po zadržení podezřelého zjistila, že je pod vlivem návykových látek a už dříve byl odsouzen pro majetkovou trestnou činnost. Na konci listopadu policisté spisový materiál uzavřeli a předali státnímu zastupitelství, které následně soudu pro mládež podalo návrh na potrestání podezřelého z výtržnictví a násilí proti skupině obyvatel a jednotlivci.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky plynová zbraň, paralyzér, Přerov, soud pro mládež, zbraň, policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sedmnáctiletý mladík ohrožoval obyvatele plynovou zbraní a paralyzérem. O trestu rozhodne soud pro mládež  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.