Počasí dnes13 °C, zítra13 °C
Neděle 6. října 2024  |  Svátek má Hanuš
Bez reklam

Mezitímco si odpykává trest ve vězení, přibyly mu další podezření ze tří skutků

Sérii čtyř vloupání objasnili v uplynulých dnech prostějovští kriminalisté. Podezírají z nich osmatřicetiletého muže z Vyškovska, jenž si v současnosti odpykává trest v plzeňské věznici. Za vinu podezřelému kladou vloupání do dvou neobydlených domů a jednoho bytu.

Nelegálně se dostal do dvou pozemků v obcích Dobromilice během prosince minulého roku a také do bytu v obci Čelechovice na Hané v květnu tohoto roku. V prvních dvou případech v domech nenalezl nic k odcizení, nebyla tedy způsobena žádná škoda, případy jsou ale šetřeny pro podezření z krádeže ve stadiu pokusu. Ve zmíněném bytě byl však úspěšnější - ukradl elektroniku, pamětní mince a příslušenství k elektronickým cigaretám v hodnotě čtyř tisíc korun. Škoda způsobená poškozením majetku pak na sedm tisíc. 

Poslední skutek, jímž se zabývá prostějovská kriminálka, provedl koncem března v pozdních večerních hodinách. Nezajištěnými dveřmi pronikl do skladu čerpací stanice v prostějovské ulici Brněnská, odcizil z něj křovinořez a benzínovou sekačku. Přímo na čerpací stanici se poté ještě vloupal do mincovníku automyčky, ze kterého odcizil mince v hodnotě osmi set korun. 

Celkem při své návštěvě čerpací stanice způsobil škodu vyčíslenou na 9 tisíc korun.

„Pro lup si na čerpací stanici přijel automobilem, přestože má vysloveny celkem čtyři zákazy řízení. Proto muže stíháme nejen pro přečin porušování domovní svobody, přečin poškození cizí věci a přečin krádež, ale také pro přečin maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Za uvedené jednání muži, který v současnosti vykonává trest nepodmíněného odnětí svobody, v případě odsouzení hrozí navýšení trestu o dalších šest měsíců až tři léta,“ uvedl za prostějovskou policii mluvčí František Kořínek. 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto PČR

Štítky policie, vězení, trest, krádež, vloupání, čerpací stanice, okres Vyškov, Dobromilice, Čelechovice na Hané, František Kořínek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mezitímco si odpykává trest ve vězení, přibyly mu další podezření ze tří skutků  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.