Počasí dnes28 °C, zítra27 °C
Pátek 19. července 2024  |  Svátek má Čeněk
Bez reklam

Pátrání po školákovi na Prostějovsku, kterému ujel cestou na výlet vlak, trvalo přes čtyři hodiny

Ve středu 5. února v poledne krajští policisté přijali oznámení od Městské policie Kostelec na Hané o pohřešovaném čtrnáctiletém žákovi místní základní školy.

Sedmák měl jet se svou třídou na školní výlet do centra Sluňákov v Horce nad Moravou, ale protože si na poslední chvíli musel pro něco odběhnout domů, nestihl odjezd a odjíždějícímu vlaku se spolužáky, učitelkou i svým batohem s telefonem a peněženkou mohl už jen zamávat. Škola ihned věc oznámila rodičům a městskému strážníkovi. Ti po chlapci bezvýsledně pátrali do poledne a pak věc oznámili na policii.

Do pátrání se ihned zapojili policisté dopravního inspektorátu a místně příslušného obvodního oddělení Prostějov 2. Ti chlapce vypátrali před třináctou hodinou mezi obcemi Kostelec na Hané a Čelechovice na Hané. Chlapec byl živ a zdráv a nedošlo k jeho žádné újmě.

Při podání vysvětlení chlapec policistům sdělil, že si myslel, že cíl školního výletu je v obci Čelechovice na Hané. Proto, když viděl vlak odjíždět tímto směrem, rozhodl se jít do sousední obce pěšky. V Čelechovicích na Hané pak až do poledne marně hledal centrum Sluňákov a protože ho nenašel, rozhodl se vrátit domů.

Na závěr byl mladík policisty poučen, že správně se měl vrátit do školy. Pokud by k takové situaci došlo mimo místo bydliště, správným řešením je kontaktovat školu, rodiče, případně policii. V případě, že by neměl u sebe vlastní telefon, je dobré o pomoc požádat například pracovníka dopravce, prodavače v nějaké prodejně apod.,“ doplnil policejní tiskový mluvčí František Kořínek.

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky krimi, ztracené dítě, policie, Prostějovsko, pátrání, výlet, okres Prostějov, Kostelec na Hané, Čelechovice na Hané, Sluňákov, Horka nad Moravou, František Kořínek, Prostějov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pátrání po školákovi na Prostějovsku, kterému ujel cestou na výlet vlak, trvalo přes čtyři hodiny  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.