Počasí dnes31 °C, zítra33 °C
Sobota 29. června 2024  |  Svátek má Petr a Pavel
Bez reklam

Velká pátrací akce ve Zlatých horách po šestileté holčičce má smutný konec

V uplynulých nočních hodinách proběhla ve Zlatých horách velká pátrací akce policistů a hasičů po šestileté dívence, pomocnou ruku podali i mnozí z tamních obyvatel. V ranních hodinách však akci ukončili, když holčičku našli bez známek života.

Celý zásah byl pod koordinací složek Policie ČR, profesionální i dobrovolné jednotky rozdělené do pátracích skupin pak několik hodin v terénu plnily dílčí úkoly.  Do záchranné pátrací akce se zapojila i velká skupina místních dobrovolníků, svou roli zde sehrála, a i výměna informací díky moderním novým médiím na sociální síti. Jednotky hasičů v rámci určených sektorů prováděly důkladnou vizuální kontrolu terénu. Pro podporu komunikační a datové sítě na místo dorazil z Olomouce i speciální spojový automobil. Ihned v prvotní fází k místu také vyrazila speciální lezecká skupina z Olomouce. V návazných požadavcích pak kynologové z krajů Zlínského, Moravskoslezského a Jihomoravského,“ uvádí tiskový mluvčí hasičů Zdeněk Hošák. 

Bohužel má všechno snažení smutný konec. Pohřešovanou dívku ráno hasiči s policisty našli bez známek života. 

„Veškeré další okolnosti a informace k této tragické události sděluje pouze Policie ČR. Poděkování za nejen fyzicky náročný zásah patří do řad dobrovolných jednotek hasičů, kolegů profesionálů a také především všem ostatním složkám a zapojené široké veřejnosti a místních občanů Zlatých Hor. Na místo neštěstí byl také vyslán psycholog HZS Olomouckého kraje,“ ukončuje tragický případ Hošák. 

Hodnocení článku je 36 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky pátrání, dívka, dítě, hledání, pohřešovaná, Zlaté Hory, Policie České republiky, Olomouc, Zlínský kraj, Moravskoslezský kraj, Jihomoravský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cens Dubova

Jako matku mě zajímá jestli měla smrt toho neboheho dĕvčátka cizí zavinéní. Je to strasná tragédie pro rodinu,a škoda života malého dĕvčátka.

Čtvrtek, 27. února 2020, 08:27Odpovědět

Velká pátrací akce ve Zlatých horách po šestileté holčičce má smutný konec  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.