Počasí dnes28 °C, zítra27 °C
Pátek 19. července 2024  |  Svátek má Čeněk
Bez reklam

Ve Výšovicích se za volantem jednoho auta vystřídali tři řidiči pod vlivem drog

Tři řidiči pod vlivem pervitinu se během jedné hodiny postupně vystřídali za volantem stejného osobního auta, který zastavovali policisté při silniční kontrole v noci na dnešek na Prostějovsku. První z nich se přitom snažil ujet, policisté jej pronásledovali přes několik obcí, muže pod vlivem drog zastavili nakonec ve Výšovicích. Další dva řidiče ze stejné posádky, kteří měli rovněž pozitivní testy na drogy, zastavili policisté ve stejném autě po půlhodinových přestávkách, informoval prostějovský policejní mluvčí František Kořínek.

Auto se policisté při silniční kontrole poprvé snažili zastavit ve 23:00, v době zákazu vycházení, ve Výšovicích. Jelo nepřiměřenou rychlostí. Vozidlo se čtyřčlennou posádkou však začalo ujíždět. "Policisté ho pronásledovali přes několik obcí, až se oklikou vrátili zpět do Výšovic, kde už na ujíždějící čekala druhá policejní hlídka," uvedl policejní mluvčí. Třicetiletý řidič z Břeclavi, který byl donucen poté zastavit, měl zákaz řízení a pozitivní test na drogy.

O půl hodiny později zastavili policisté stejný automobil, který tentokrát řídil devatenáctiletý člen posádky vozu. Mladík z Brna měl rovněž test pozitivní na pervitin, další jízdu mu policisté zakázali. O půlhodiny stejné auto zastavili policisté potřetí, tentokrát si za volant sedla devětadvacetiletá žena z Brna, která měla rovněž pozitivní test na pervitin. "Čtvrtý spolujezdec už se odjet z místa neodvážil," doplnil mluvčí.

Řidičům nyní hrozí vysoké finanční pokuty a zákazy řízení, v případě prvního řidiče, který řídil i přes již uložený zákaz řízení, také dvouletý trest za maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky ČR, kriminalita, drogy, automobilová, Prostějovsko, Výšovice, droga, metamfetamin, František Kořínek, okres Prostějov, Brno, Břeclav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ve Výšovicích se za volantem jednoho auta vystřídali tři řidiči pod vlivem drog  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.