Počasí dnes27 °C, zítra30 °C
Sobota 20. července 2024  |  Svátek má Ilja
Bez reklam

Policisté v Olomouckém kraji rozdali kvůli opatřením už pokuty

Policisté v Olomouckém kraji při kontrolách zaměřených na dodržování veškerých mimořádných opatření provedli od úterka do dnešního rána více než 4500 kontrol. Zahrnuty jsou v nich i kontroly zaměřené na dodržování omezení pohybu obyvatel mezi jednotlivými okresy. Policisté v několika případech uložili také pokuty, řekla dnes krajská policejní mluvčí Marie Šafářová. Jejich výši však policie nesdělila.

"V souvislosti s kontrolami dodržování veškerých mimořádných opatření jsme v Olomouckém kraji od 7:00 hodin 2. března do 7:00 hodin 3. března provedli 4586 kontrol. Při nich jsme zaznamenali 33 přestupků, přičemž 12 přestupků bylo vyřešeno domluvou, 13 přestupků uložením pokuty v příkazním řízení a deset bude oznámeno příslušnému správnímu orgánu," uvedla mluvčí.

Policisté se během dne zaměřují i na vládní nařízení omezující volný pohyb obyvatel mimo hranice okresů. V pondělí nepustili přes hranice okresů stovku aut, následující den nepovolili vjezd 75 vozidlům.

Kvůli kontrolám v souvislosti s dodržováním nového vládního nařízení, které kvůli epidemii koronaviru omezuje pohyb obyvatelstva mezi jednotlivými okresy, musejí řidiči počítat s policisty na dálnicích i na ostatních silnicích. Prokázat se jim musejí potvrzením či prohlášením, že hranice okresů překračují kvůli cestě do práce, k lékaři nebo na úřad. Od úterka jim na území kaje pomáhá při kontrolách deset příslušníků Celní správy ČR a více než 300 vojáků, dodala Šafářová.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky ČR, policie, automobilová, koronavirus, Olomoucký, Olomoucký kraj, pandemie covidu-19, Celní správa České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté v Olomouckém kraji rozdali kvůli opatřením už pokuty  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.