Počasí dnes11 °C, zítra12 °C
Sobota 5. října 2024  |  Svátek má Eliška
Bez reklam

Na Jesenicku se syn pokusil zabít svého otce. V hlavě slyšel hlasy

Kovovým nářadím se na Jesenicku pokusil zavraždit svého otce dvaatřicetiletý muž. Otec před agresorem utíkal, ale muž ho pronásledoval. Nakonec mu na pomoc přiběhl soused. Zraněný muž putoval do nemocnice, jeho syn byl obviněn z pokusu vraždy a skončil vazbě.

Incident se odehrál v pondělí v o půl druhé ráno. Útočníkovi hrozí až 18 let vězení.

"Podle dosavadního zjištění měl dvaatřicetiletý syn v dílně zaútočit na svého sedmapadesátiletého otce. Toho měl několikrát udeřit kovovým nářadím do hlavy. Otec se dal před synem na útěk, ale agresor jej dostihl a v útoku pokračoval. Napadenému muži se podařilo doběhnout až před sousední dům," uvedl policejní mluvčí Libor Hejtman.

Na pomoc napadanému muži přiběhl soused, který zaslechl podezřelý hluk a agresora okřikl. Útočník mezitím v napadání přestal a utekl. Přivolaní policisté jej vzápětí vypátrali a zadrželi.

Napadený muž byl se zraněním převezen do nemocnice v Jeseníku, doplnil policejní mluvčí. Motiv policisté zjišťují.

"Obviněný muž kriminalistům vypověděl, že slyšel v hlavě hlasy napovídající mu, aby zabil otce, a pokud to neudělá, sám zemře. Muž se po činu podrobil orientační dechové zkoušce na alkohol i testu na přítomnost jiných návykových látek. Obě zkoušky neprokázaly, že by byl pod vlivem alkoholu či drog," dodal mluvčí.

V Olomouckém kraji jde letos podle dostupných informací o třetí případ vraždy či pokusu o ni. V únoru kriminalisté vyšetřovali vraždu v Lošově u Olomouce, kde podle policie pětačtyřicetiletý muž zastřelil po předchozí potyčce na ulici syna své přítelkyně.

První pokus o vraždu kriminalisté vyšetřovali již v první polovině ledna na Olomoucku, kde osmačtyřicetiletá žena bodla svého manžela. O dva roky starší muž skončil v péči lékařů Fakultní nemocnice v Olomouci.

Loni kriminalisté v Olomouckém kraji vyšetřovali tři vraždy a šest pokusů o ni, všechny byly objasněny.

Nájemník si vyslechl trest za brutální vraždu domácího sekáčkem na maso

Za vraždu domácího v rodinném domě v Bedihošti na Prostějovsku potvrdil dnes olomoucký vrchní soud Pavlu Šestákovi 18 let vězení. Majitele domku napadl třicetiletý muž sekáčkem na maso. Razantní útok vedl na hlavu a ruku poškozeného,...

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky kriminalita, vražda, policie, Jesenicko, okres Jeseník, Olomoucký kraj, Fakultní nemocnice Olomouc, Jeseník

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Jesenicku se syn pokusil zabít svého otce. V hlavě slyšel hlasy  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.