Počasí dnes21 °C, zítra27 °C
Neděle 7. července 2024  |  Svátek má Bohuslava
Bez reklam

Na Zábřežsku zloději začali krást katalyzátory z aut. Policie hledá svědky

Na Zábřežsku začala operovat skupina zlodějů, která krade katalyzátory ze zaparkovaných osobních aut. Policie od začátku května vyšetřuje již čtyři případy, škoda jde do desítek tisíc korun. V dubnu někdo katalyzátory kradl také v sousedním kraji. Ve velkém se ztrácely na Svitavsku, Orlickoústecku, Chrudimsku a v Pardubicích.

Policie potvrdila, že jen za první květnový týden se na Zábřežsku staly čtyři případy. Šlo o osobní vozidla různých značek, škoda byla v jednotlivých případech vždy okolo 5 tisíc korun.

"Dva případy se staly přímo v Zábřehu v ulicích na Krumpachu a Severovýchodě, další v Sudkově a Postřelmově. V této souvislosti žádáme občany, kteří by zaznamenali podezřelý pohyb osob kolem vozidel, aby se bezprostředně ozvali na linlku 158," vyzvala mluvčí policie Jiřina Vybíhalová.

Obyvatelé Zábřeha upozorňují na to, že nejde o první sérii krádeží. "Myslela jsem si, že ty zloděje už minulý rok pochytali, ale asi dostali málo. Tak pozor na to," svěřila se na sociálních sítích například Martina Rajčulová. Další lidé upozorňovali na  to, že na internetu existuje řada firem, která staré katalyzátory vykupuje, a tím pádem pobízí zloděje.

Policie potvrdila, že vešekré okolnosti krádeží katalyzátorů prověřuje. "Policisté na případech stále pracují," uvedla mluvčí Vybíhalová.

K obezřetnosti vyzvalo své obyvatele začátkem tohoto týdne také město Zábřeh. 

Katalyzátory z aut mizí i v Pardubickém kraji

Velkou sérii krádeží katalyzátorů zaznamenal v průběhu dubna rovněž sousední Pardubický kraj. Policie zde vyšetřuje více než 10 případů krádeží katalyzátorů včetně částí výfuků. Ke krádežím došlo v Pardubicích, ale i na Chrudimsku, Svitavsku a Orlickoústecku. 

"Jen z 8. do 10. dubna evidujeme v Pardubicích 6 poškozených majitelů. Pachatelé si s poškozením vozidel hlavu nelámou. Pro získání zmíněného katalyzátoru odříznou střední část výfukového potrubí. Škoda se už vyšplhala do desetitisíců korun," uvedla mluvčí tamní policie Eva Maturová.

Zda jde o stejnou skupinu pachatelů, policie zatím nepotvrdila. "Pokud si všimnete na ulici v okolí zaparkovaných vozidel někoho, kdo pomocí nářadí odstraňuje součást automobilu, volejte linku 158," vyzvala Maturová.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto FB Zábřeh

Štítky katalyzátor, zloděj, automobil, policie, Zábřeh, Pardubice, krádež, okres Ústí nad Orlicí, okres Chrudim, okres Svitavy, Pardubický kraj, Sudkov, Postřelmov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Zábřežsku zloději začali krást katalyzátory z aut. Policie hledá svědky  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.