Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Čtvrtek 18. července 2024  |  Svátek má Drahomíra
Bez reklam

Za smrt motorkáře může podle všeho řidič osobního vozu. Jel na červenou

Za smrt motorkáře, který se ve středu ráno srazil v Olomouci s osobním autem, může řidič tohoto vozu. Policejní vyšetřování ukázalo, že čtyřiadvacetiletý řidič podle všeho vjel do křižovatky na červenou. Za usmrcení z nedbalosti mu nyní hrozí až šest let vězení.

Nehoda se stala na okraji města na frekventované křižovatce Pražské ulice a třídy Míru na rušné čtyřproudé silnici.
"Řidič vozidla s největší pravděpodobností vjel do křižovatky na signál s červeným světlem Stůj," potvrdil mluvčí policie Libor Hejtman.

Nehoda se stala před sedmou hodinou ráno. Čtyřiadvacetiletý řidič vozidla Škoda Octavia jel po ulici Pražská k ulici Foerstrova. Ve stejnou odbu jel po ulici Tř. Míru ve směru od hřbitova do centra jednapadesátiletý řidič motocyklu Honda s šestnáctiletým spolujezdcem.

"Při průjezdu křižovatkou se vozidlo s motocyklem střetlo. Při dopravní nehodě řidič skútru utrpěl smrtelné zranění. Spolujezdec motocyklu byl se zraněním převezen do Fakultní nemocnice v Olomouci," uvedl mluvčí policie.

Těžce zraněného muže se snažili na místě zachránit záchranáři, kteří jej resuscitovali. "Jednalo se o muže středního věku, řidiče skútru. I přes veškerou snahu lékaře a záchranářů se na místě nepodařilo pacienta zachránit a svým těžkým zraněním bohužel podlehl," sdělila mluvčí záchranné služby Lucie Urbanová.

Kriminalisté případ vyšetřují pro podezření z trestného činu usmrcení z nedbalosti, za který hrozí až šest let vězení. Alkohol u řidiče automobilu vyloučila dechová zkouška.

Hodnocení článku je 82 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky nehoda, motorkář, smrt, Olomouc, motocykl, Honda, Fakultní nemocnice Olomouc, Škoda Octavia

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Za smrt motorkáře může podle všeho řidič osobního vozu. Jel na červenou  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.