Počasí dnes28 °C, zítra27 °C
Pátek 19. července 2024  |  Svátek má Čeněk
Bez reklam

Muž s detektorem kovů objevil v lese u Hanušovic dělostřelecký granát

V lese v Hanušovicích na Šumpersku nedaleko tamní vodní elektrárny našel koncem minulého týdne muž při pátrání s detektorem kovů nevybuchlý dělostřelecký granát. Na místo přijela policie a munici zneškodnil pyrotechnik. Zraněn nebyl nikdo.

"V pátek ve tři hodiny odpoledne zavolal na linku 158 pětatřicetiletý muž z Hanušovicka, aby se s policisty podělil o svůj nález. Při odpolední procházce s detektorem kovů našel v lesním porostu v Hanušovicích nedaleko tamní vodní elektrárny nevybuchlý dělostřelecký granát ráže 7,5 centimetrů Pzgr," uvedla mluvčí policie Jiřina Vybíhalová.

Na místo okamžitě přijeli policisté a celou lokalitu zajistili. "Přivolaný pyrotechnik pak nalezenou munici zajistil a převezl k bezpečné likvidaci," dodala mluvčí. Zraněn nebyl nikdo.

Policie zároveň upozorňuje, aby se lidé přo podobných nálezech chovali zodpovědně. "I desítky let stará munice může při neopatrné manipulaci explodovat," varuje Vybíhalová.

Policie doporučuje s podezřelými předměty, které připomínají munici, nehýbat, nechat je na místě a místo vhodně označit. Poté je třeba ihned zavolat na linku 158 a popsat co nejpřesněji lokalitu, kde podezřelý předmět leží. Poté je vhodné počkat na policisty a k místu nikoho nepouštět.

Muž v lese nalezl leteckou pumu a dělostřeleckou minu

Dva kusy munice nalezl ve středu 2. prosince osmapadesátiletý muž z Prostějova v lese mezi obcemi Protivanov a Skelná Huť. Svůj nález oznámil policii, která na místo vyslala pyrotechnika. Ten munici na bezpečném místě zlikvidoval řízeným odpálením.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky granát, nález, detektor kovů, pyrotechnik, policie, Hanušovice, kovy, okres Šumperk, les

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž s detektorem kovů objevil v lese u Hanušovic dělostřelecký granát  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.