Počasí dnes28 °C, zítra27 °C
Pátek 19. července 2024  |  Svátek má Čeněk
Bez reklam

Třiasedmdesátiletá žena ve vlaku pašovala tisíce cigaret z Polska

Třiasedmdesátiletou ženu s nezdaněnými cigaretami a tabákem odhalili ve vlaku z Hranic olomoučtí celníci. Žena jim byla podezřelá, protože měla velký počet zavazadel. Ukázalo se, že veze tisíce nekolkovaných cigaret a dvě kila tabáku. Za to jí hrozí až pět let vězení.

Nelegálně přepravované cigarety a tabák odhalila mobilní jednotka z Celního úřadu pro Olomoucký kraj ve čtvrtek odpoledne ve vlaku z Hranice do Olomouce.

"Krátce před čtvrtou hodinou odpoledne si celníci ke kontrole vytipovali třiasedmdesátiletou ženu české národnosti, která u sebe měla větší počet zavazadel. Při kontrole se celníci nestačili divit. Ve třech zavazadlech nalezli celkem 6600 kusů cigaret, které nebyly označeny tabákovými nálepkami, a téměř dva kilogramy neznačeného řezaného tabáku," uvedl mluvčí olomouckých celníků David Kubenz.

Žena nebyla schopná předložit doklady o zaplacení daní. "Později vypověděla, že tabákové výrobky veze z Polska, kde je koupila od přibližně čtyřicetiletého muže za devatenáct tisíc korun," dodal mluvčí.

Daňový únik celníci vyčíslili na 30 520 korun. Žena je podezřelá z krácení daně a porušování práv k ochranné známce a jiným označením. Za to jí hrozí až 5 let vězení.

Celníci odhalili obří daňový podvod skupiny cizinců za více než 25 milionů

Z daňového podvodu za více než 25 milionů korun je podezřelá skupina lidí ukrajinské a bulharské národnosti, kterou na konci března odhalili olomoučtí celníci ze Sekce pátrání Generálního ředitelství cel. Skupina cizinců měla krytí v registrované...

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Celní úřad

Štítky celní správa, cigarety, vlak, daně, Olomouc, cigareta, tabák, Polsko, zavazadlo, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Třiasedmdesátiletá žena ve vlaku pašovala tisíce cigaret z Polska  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.