Počasí dnes11 °C, zítra13 °C
Sobota 5. října 2024  |  Svátek má Eliška
Bez reklam

Bývalý radní Dostál obžalovaný ze sexuálního obtěžování se vrátí k soudu

Bývalý přerovský radní Marek Dostál podezřelý ze sexuálního obtěžování jde zpět k okresnímu soudu. Případ mu vrátil v neveřejném projednání krajský soud. Okresní soud Dostála již dvakrát prohlásil za vinného a uložil mu podmínku. Do případu však zasáhl Nejvyšší soud a kauzu vrátil na počátek.

Okresní soud naposledy potrestal Marka Dostála ročním trestem se zkušebním odkladem na dva roky loni v listopadu. Muž se však na místě odvolal, a případ proto znovu putoval na krajský soud. Ten nedávno rozhodl v neveřejném projednání o zrušení rozsudku a vrácení případu.

"Případ je již zpět na okresním soudu. V odůvodnění stojí, že rozsudek okresního soudu trpí vadami pro neúplnost skutkových zjištění týkajících se přezkoumávané části rozsudku. Soud se dostatečně nevypořádal se všemi okolnostmi významnými pro rozhodnutí," řekla pracovnice krajského soudu.

O vrácení případu je již informován Dostálův obhájce Petr Vavřík. "Bylo nám doručeno usnesení soudu druhého stupně. Je to vráceno k novému projednání a rozhodnutí. Určitě je to dobré, ale stále je to průběžné a zatím nelze odhadovat konec," řekl obhájce.

Podle obžaloby Dostál využil v listopadu 2017 špatnou finanční situaci ženy, kterou ve svém podniku zaměstnával jako servírku. K orálnímu styku ji údajně přiměl v okamžiku, kdy přišel na schodek v tržbě. Dostál vinu po celou dobu popírá a tvrdí, že jde z její strany o akt msty kvůli zpronevěře peněz. Byť byla žena za tento čin již obžalována, podle soudce okresního soudu Jana Rektora to na případu nic nemění, neboť u ní znalci nezjistili pomstychtivou ani zištnou motivaci.

Bývalý radní Dostál vystoupil z ODS

Dostál byl za stejný čin již odsouzen pravomocně, uspěl však loni v květnu s dovoláním u Nejvyššího soudu. V dovolání obhajoba brojila především proti tomu, že poškozená nebyla kvůli svému psychickému stavu vyslechnuta u hlavního líčení, a Dostál se tak nemohl konfrontovat s její výpovědí. Po vrácení případu výslech okresní soud doplnil, Dostál se s poškozenou konfrontoval na dálku - žena vypovídala v Přerově a Dostál na soudu v Kroměříži.

Obžalovaný byl po posledních komunálních volbách zvolen přerovským radním. Poté co vyšla kauza najevo, na funkci rezignoval. Následně vystoupil i z ODS, mandát přerovského zastupitele si však ponechal.

Přerovský politik Dostál požadoval po zaměstnankyni orální sex. Nyní podal ve své kauze dovolání

Přerovský politik Marek Dostál, kterého loni v listopadu olomoucký krajský soud pravomocně potrestal za sexuální nátlak vůči zaměstnankyni, podal tento týden k Nejvyššímu soudu dovolání. Poukazuje v něm hlavně na to, že poškozená nebyla u hlavního...

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Město Přerov

Štítky sexuální obtěžování, soud, Marek Dostál, ODS, Přerov, okresní soud

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bývalý radní Dostál obžalovaný ze sexuálního obtěžování se vrátí k soudu  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.