Počasí dnes21 °C, zítra19 °C
Úterý 2. července 2024  |  Svátek má Patricie
Bez reklam

Kříž z božích muk na Přerovsku nikdo neukradl. Je v restaurátorské dílně

Z božích muk u obce Lazníčky na Přerovsku nikdo neukradl pískovcový kříž se sochou Ježíše Krista. Policie původně hledala svědky, pokud by o zloději nebo kříži něco věděli, mohli se přihlásit na bezplatnou linku 158. Nakonec vyšlo najevo, že kříž je v restaurátorské dílně.

Krádež se stala někdy mezi začátkem června a včerejším dnem, kdy policie dostala oznámení. Uvolnit těžký kříž a odvézt ho pryč zloděj určitě nemohl stihnout za pár minut.

"Historická památka, jejímž smyslem je zastavení, rozhlédnutí se po okolní krajině a zamyšlení, se stala terčem neznámého zloděje, který rozhodně o nějakou sebereflexi nestál," uvedla mluvčí policie Miluše Zajícová.

Boží muka stojí v přírodě za obcí Lazníčky na Přerovsku. Zloději se podařilo odnést celý pískovcový kříž se sochou Ježíše Krista, který byl na horní části božích muk. Škoda je kolem osmi tisíc korun, případ policie vyšetřuje jako přestupek proti majetku.

"Pokud by někdo věděl, kde by se kříž mohl nacházet, někde ho zahlédl, anebo by mohl poskytnout informace, které by vedly k odhalení pachatele nebo nálezu kříže, ať se nám ozve na linku 158. Děkujeme za spolupráci," vyzvala mluvčí policie.

Pátrání policie nakonec odvolala. "Dalším šetřením se zjistilo, že kříž byl sňat záměrně a převezen za účelem restaurování do umělecké dílny," uvedla mluvčí.

Neznámý zloděj ukradl ve Vrahovicích okrasnou kašnu s chlapcem a psem

Téměř dva metry vysoký plot musel překonat zloděj, který ze zahrady rodinného domu ve čtvrti Vrahovice v Prostějově ukradl okrasnou kašnu s chlapcem a psem. Škoda je téměř 4 tisíce korun. Policie hledá případné svědky a po kašně pátrá.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky boží muka, krádež, kříž, policie, Lazníčky, Přerov, dílna, okres Přerov, Ježíš Kristus

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kříž z božích muk na Přerovsku nikdo neukradl. Je v restaurátorské dílně  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.