Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Čtvrtek 18. července 2024  |  Svátek má Drahomíra
Bez reklam

Finanční poradce uzavíral prostřednictvím jmen klientů úvěrové smlouvy. Škoda jde do milionů

Tři desítky podvodných smluv za zhruba 1,5 milionu korun má na svědomí jedenačtyřicetiletý muž z Pardubicka. Jako finanční poradce využíval podle policie důvěry svých klientů a uzavíral prostřednictvím jejich jmen úvěrové smlouvy. Z minulosti už má za sebou podvody za pět milionů korun v Pardubickém kraji. Muž skončil ve vazbě.

K podvodům muže podle šumperských kriminalistů přivedly především dluhy ze sázení. "Stavěl především na důvěřivosti klientů, o které se coby finanční poradce dříve staral. Aniž by jeho předchozí klienti cokoli tušili, dařilo se mu jejich jmény uzavírat prostřednictvím zástupců různých finančních společností poskytujících finanční služby smlouvy o spotřebitelských úvěrech, případně smlouvy o zápůjčkách," uvedla policejní mluvčí Jiřina Vybíhalová.

Při sjednávání smluv muž podle kriminalistů předkládal kopie potřebných dokladů a dalších písemností, které měl zpravidla pod legendou nutnosti doplnění a aktualizace osobních údajů vyptat od předchozích klientů, kteří mu coby svému osobnímu finančnímu poradci důvěřovali.

"Svou roli sehrála ve většině případů i liknavost obchodních zástupců, kteří ač se měli za povinnost při sjednávání finančních produktů s klienty setkávat a ověřovat jejich totožnost, na tuto povinnost rezignovali a spokojili se se zasláním kopií dokladů stejně jako následně podepsaných smluv e-mailem," upozornila mluvčí police.

Získané částky muž utratil zejména na sázení na sportovní výsledky přes internet. Šumperští kriminalisté zdokumentovali přes tři desítky smluv za téměř 1,5 milionu korun. Muži hrozí až osmiletý trest vězení.

Seniorka si myslela, že píše ministrovi obrany USA. Přišla o téměř 2 miliony

Neuvěřitelným způsobem naletěla neznámému podvodníkovi osmašedesátiletá žena z Olomouce, která si myslela, že si píše s ministrem obrany USA. Na sociálních sítích ji o tom přesvědčil údajný americký voják. Na žádost ministra žena poslala na...

Ohodnoť článek

Autoři | Foto drbna.cz

Štítky kriminalita, smlouva, podvod, Šumperk, finanční poradce, Pardubický kraj, úvěr

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Finanční poradce uzavíral prostřednictvím jmen klientů úvěrové smlouvy. Škoda jde do milionů  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.