Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Čtvrtek 18. července 2024  |  Svátek má Drahomíra
Bez reklam

Důvěřivá žena z Olomoucka přišla o stovky tisíc korun. Naletěla fiktivnímu bankéři

Až neuvěřitelná naivita stála šestatřicetiletou ženu z Olomoucka 370 tisíc korun. O částku ji tento týden obral neznámý podvodník, který se vydával za bankéře a později policistu. Důvěřivou ženu postupně donutil vybrat peníze z její účtu a převést je do bitcoinové peněženky. Po podvodníkovi nyní pátrají policisté.

Vše začalo tím, když ženu na konci června telefonicky kontaktoval muž, vydávající se za bankéře a poté i osoba vystupující jako policista. „Další konverzace již probíhala prostřednictvím aplikace určené k zasílání zpráv. Údajný bankéř měl ženu pod záminkou napadení jejího bankovního účtu přimět k vybrání finanční hotovosti ve výši přes 300 tisíc korun,“ shrnula mluvčí policie Petra Vaňharová. To také žena podle pokynů udělala a poté peníze po menších částkách postupně vložila do bitcoinové peněženky v jednom z obchodních center v Olomouci. 

„Podvodník svojí vytrvalostí a nepoctivými praktikami ženu dohnal i k oslovení banky s žádostí o poskytnutí úvěru ve výši 25 tisíc korun. Po připsání peněz na účet je žena vybrala a opět uložila do totožné bitcoinové peněženky,“ dodala mluvčí.

Celková škoda je předběžně vyčíslena na 370 tisíc korun. „Policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu podvod. V případě dopadení, prokázání viny a odsouzení hrozí pachateli trest odnětí svobody na jeden rok až pět let nebo peněžitý trest,“ uzavřela Vaňharová.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky Olomouc, Policie ČR, podvod, bitcoin, peníze, Olomoucký kraj, peněženka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Xim Durdil

Dejte sem kontakt na tu pipku, taky si od ní vezmu nějaký peníze když nabízí!

Středa, 15. června 2022, 13:43Odpovědět

Xim Durdil

Vážně je někdo tak vypatlanej aby na to skočil?

Čtvrtek, 16. prosince 2021, 13:44Odpovědět

Důvěřivá žena z Olomoucka přišla o stovky tisíc korun. Naletěla fiktivnímu bankéři  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.