Počasí dnes13 °C, zítra13 °C
Neděle 6. října 2024  |  Svátek má Hanuš
Bez reklam

Celníci zasahovali v pěstírně na Přerovsku, muž posílal konopí poštou

Přes dvacet kilo sušené marihuany a více než desítku mimořádně vzrostlých rostlin konopí zajistili celníci společně s policisty při domovní prohlídce na Přerovsku. Vyšetřování běželo od dubna a vyvrcholilo říjnovým zásahem u pěstitele. Tomu nyní hrozí až deset let vězení.

Až do velikosti menších stromků dorostlo podle celníků 14 rostlin konopí ve venkovní pěstírně na Přerovsku. Ke sklizni už však nedojde. Rostliny společně s dvaadvaceti kilogramy sušeného konopí a s dalšími důkazy zajistili celníci ve spolupráci s přerovskými kriminalisty. „Obchodováním na černém trhu si mohl podezřelý přijít až na půldruhého milionu korun,“ podotkla Martina Kaňková z Generálního ředitelství cel.

Při říjnové akci s krycím názvem „PPL“ zadrželi muži zákona i hlavního podezřelého, který měl konopí nejen pěstovat, ale také distribuovat a prodávat i do zahraničí. K zasílání nelegálního zboží využíval muž z Přerovska zejména poštovních zásilek. „Osoba je v současné době stíhána na svobodě. Za spáchání trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy hrozí pachateli trest odnětí svobody až na 10 let,“ informovala mluvčí celníků Martina Kaňková.

Policie hledá svědky poničení sochy svatého Kryštofa. U krajnice měla stát bílá dodávka

V souvislosti s poškozením monumentální bronzové sochy svatého Kryštofa na valu u dálnice D35 na Olomoucku žádá policie o pomoc svědky, kteří místem uplynulou sobotu večer projížděli. Podle policie na dálnici v té chvíli stála bílá dodávka se...

Hodnocení článku je 62 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Celní správa České republiky

Štítky Krimi, drogy, marihuana, pěstírna, Celní správa, Policie ČR, Přerov, konopí, okres Přerov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Celníci zasahovali v pěstírně na Přerovsku, muž posílal konopí poštou  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.