Počasí dnes21 °C, zítra27 °C
Neděle 7. července 2024  |  Svátek má Bohuslava
Bez reklam

Dvojnásobnou vraždu z Přerova z roku 2009 má opět na stole vrchní soud

Olomoucký vrchní soud se bude znovu zabývat případem vraždy manželů z Přerova z roku 2009. V kauze je obžalovaný Pavel Nárožný, ostravský krajský soud mu nedávno vyměřil 25 let vězení. Těla manželů se dodnes nenašla.

Proti rozsudku krajského soudu se odvolaly obě strany. "Obžalovaný se odvolal do výroku o vině a trestu a státní zástupce se odvolal pouze do výroku o trestu, a to v neprospěch obžalovaného," řekl mluvčí olomouckého vrchního soudu Stanislav Cik

Žalobce původně u krajského soudu žádal pro muže doživotí. Pavel Nárožný, který byl původně souzen i se svou matkou, která však během procesu v roce 2013 zemřela, vinu po celou dobu odmítá.

Případem vraždy manželů v rodinném domě na periferii Přerova se soudy zabývají již deset let. Olomoucký krajský soud Nárožného třikrát zprostil obžaloby, rozhodnutí však vždy zrušil vrchní soud, naposledy v roce 2016, kdy nařídil, aby kauzu projednal jiný senát. Případ byl nakonec přesunut do Ostravy, kde padl letos v únoru odsuzující rozsudek.

Výslech bude probíhat přes videokonferenci

V kauze hraje velkou roli to, že se těla obětí dosud nenašla, ale i otázka posuzování důkazů. Obhájce Nárožného František Stratil již dříve řekl, že osobně považuje případ za jednu z nejsložitějších kauz na Moravě. Proces mnohokrát zdržel svými námitkami i sám obžalovaný, zabývaly se jimi soudy všech instancí.

Tentokrát se bude hájit formou videokonference. "Formou videokonference proběhne veřejné zasedání z důvodu nepříznivé pandemické situace, když o takový způsob účasti osob ve vazbě či ve výkonu trestu požádal také generální ředitel vězeňské služby," doplnil mluvčí vrchního soudu.

Nárožný usiluje o obnovu procesu v případu přípravy vraždy tety

Pavel Nárožný z Přerova pravomocně odsouzený ke třinácti letům vězení za přípravu vraždy jeho tety se pokouší o obnovu řízení. Tvrdí, že má v případu nové důkazy. Soud jej vyslechne prostřednictvím videokonference z věznice v polovině srpna ve...

Motivem vraždy byly spory o majetek

Manželé zmizeli v listopadu 2009, podle soudního znalce na základě nalezených stop nemohli oběti útok přežít. Policisté tehdy v rojnicích prohledali přírodní lokality na Přerovsku a Olomoucku, vodní toky a plochy. Nasadili i policejní potápěče a psovody, ze Slovenska povolali psy speciálně vycvičené na vyhledávání zemřelých osob, použili vrtulník s termovizí, ale bezvýsledně. Těla neobjevili.

Motivem vraždy byly podle obžaloby spory o majetek. Proti obžalovanému svědčily například pachové stopy v autě zavražděných či svědectví souseda, který uvedl, že Nárožného viděl v osudnou noc za volantem. Doklady a platební karty zavražděných po čase nalezli exekutoři v klavíru matky Nárožného.

Nárožný byl po prvním zprošťujícím rozsudku krajského soudu propuštěn v roce 2012 na svobodu a se svou matkou se nastěhoval do domu po otci, kde se podle žalobce vražda odehrála. Na začátku roku 2016 jej však znovu zadržela policie a obvinila z přípravy vraždy jeho tety, která spravovala majetek po jeho zavražděném otci. Za to byl nakonec pravomocně odsouzen ke 13 letům vězení.

Muž chtěl palcátem zabít svou tetu kvůli majetku po jeho zavražděném otci, případ míří k soudu

Kauza přípravy vraždy příbuzné, z níž je obžalován Pavel Nárožný z Přerova, míří k olomouckému vrchnímu soudu. Krajský soud muže potrestal v prosinci třinácti lety vězení. Obžalovaný se odvolal na místě, žalobce se po doručení rozsudku nakonec...

Ohodnoť článek

Autoři | Foto drbna.cz

Štítky soud, vražda, Nárožný, Přerov, vrchní soud, Olomouc, manželé, Krajský soud v Ostravě, Olomoucký kraj, Vězeňská služba České republiky, Slovensko, Ostrava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dvojnásobnou vraždu z Přerova z roku 2009 má opět na stole vrchní soud  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.