Počasí dnes28 °C, zítra27 °C
Pátek 19. července 2024  |  Svátek má Čeněk
Bez reklam

U Loštic boural na čtyřkolce. Se zákazem řízení a pozitivním testem na alkohol, cannabis i pervitin

Hned několik porušení zákonů a pravidel odhalili policisté při řešení dopravní nehody čtyřkolky v parku na Šumpersku. V jedné z místních částí Loštic havaroval šestačtyřicetiletý muž, který měl pozitivní test na alkohol, cannabis a pervitin. Navíc jel bez helmy a se zákazem řízení.

Noční vyjížďka v Žádlovickém parku v katastru obce Loštice skončila pro dva muže nehodou. Šestatřicetiletý muž podle zjištění policistů nezvládl řízení a narazil nejprve bokem a poté čelně do dvou vzrostlých stromů. Desetitisícovou škodou na stroji a zhruba dvoutisícovou na parkovém porostu ale následky nehody nekončily.

O víkendu bouralo několik opilých řidičů, v Olomouci měl jeden tři promile. Další chytla policie

Uplynulý víkend byl ve znamení alkoholu za volantem. Policie chytla několik opilých řidičů, další bourali. V nemocnici například skončila opilá osmatřicetiletý řidička, která havarovala u Mikulovic na Jesenicku. V Olomouci zase jednačtyřicetiletý...

„Dechovými zkouškami policisté naměřili řidiči 0,60 a 0,55 promile. Pozitivně vyšel také orientační test na omamné a psychotropní látky, a to na cannabis a amfetamin/metafetamin. Dále policisté zjistili, že řidič ani jeho čtyřiadvacetiletý spolujezdec za jízdy neměli na hlavě nasazenou a řádně připevněnou přilbu. Navíc zjistili, že řidič má až do srpna 2022 soudem vyslovený zákaz řízení všech motorových vozidel,“ vyjmenovala policejní mluvčí Marie Šafářová.

Zraněný řidič čtyřkolky putoval k dalšímu ošetření do Fakultní nemocnice Olomouc, jeho mladší spolujezdec vyvázl ve zdraví. Okolnosti celého případu jsou dál v šetření policie. „Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za který lze dle trestního zákoníku uložit trest odnětí svobody až na dvě léta,“ specifikovala možný postih mluvčí Šafářová.

Nečekán a nezván. Cizinec vtrhl manželům do bytu, situaci řešila policie

Vykopnuté dveře a nezvaný host v bytě. O nepříjemný zážitek se manželskému páru v centru Olomouce postaral opilý cizinec, který jim vtrhl do obydlí. Muže na místě zajistili policisté, hrozí mu až tři roky vězení.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie České republiky

Štítky Krimi, nehoda, čtyřkolka, alkohol, drogy, zákaz řízení, Šumperk, Mohelnice, Loštice, Policie ČR, okres Šumperk, Fakultní nemocnice Olomouc, metamfetamin

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

U Loštic boural na čtyřkolce. Se zákazem řízení a pozitivním testem na alkohol, cannabis i pervitin  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.