Počasí dnes13 °C, zítra13 °C
Neděle 6. října 2024  |  Svátek má Hanuš
Bez reklam

Lupič přepadl poštu na Prostějovsku a unikl na kole. Policie má popis a žádá o informace veřejnost

Rozsáhlá policejní akce probíhá na Prostějovsku, v pátek ráno přepadl poštu v obci Dobromilice neznámý pachatel. Muž si odnesl z pošty pouze tisíc korun a stírací losy, do pátraní se zapojil psovod i policejní vrtulník. Informace o hledaném lupiči mohou lidé poskytnou na linku 158.

Pracovnici pošty ve vesnici Dobromilice přepadl muž se zbraní v pátek před devátou ráno. „Neznámý pachatel měl dle prvotních informací vytáhnout na obsluhu střelnou zbraň a vyhrožovat jí újmou na životě. Poškozená mu vydala 1 000 Kč a stírací losy, pachatel poté z místa utekl,“ informovala policejní mluvčí Miluše Zajícová s tím, že pracovnice pošty neutrpěla zranění.

Při útěku lupič okradl i další ženu, které sebral jízdní kolo a z místa ujel. „V současné době po pachateli intenzivně pátráme za pomocí všech dostupných sil a prostředků, do pátrání byl nasazen také policejní vrtulník a psovod. K popisu lze uvést, že se jednalo o muže ve věku zhruba 25 až 27 let, vysoký cca 175 až 185 cm, který byl oblečen do tmavé bundy a kalhot, na hlavě měl čepici, mluvil česky a v ruce měl papírovou tašku,“ poskytla popis nebezpečného člověka Miluše Zajícová. Policie se v této záležitosti obrací i na veřejnost, lidé mohou informace k případu uvést na telefonním čísle 158.

Nečekán a nezván. Cizinec vtrhl manželům do bytu, situaci řešila policie

Vykopnuté dveře a nezvaný host v bytě. O nepříjemný zážitek se manželskému páru v centru Olomouce postaral opilý cizinec, který jim vtrhl do obydlí. Muže na místě zajistili policisté, hrozí mu až tři roky vězení.

Hodnocení článku je 56 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Stanislav Heloňa

Štítky Krimi, loupežné přepadení, pošta, Prostějov, Policie ČR, okres Prostějov, Dobromilice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lupič přepadl poštu na Prostějovsku a unikl na kole. Policie má popis a žádá o informace veřejnost  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.