Počasí dnes17 °C, zítra21 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Žena na Přerovsku prodávala léky na spaní nebo proti bolesti, které jsou na předpis. Hrozí jí až deset let

Nejrůznější léky na předpis například proti bolesti nebo na spaní pokoutně prodávala na Přerovsku od roku 2018 padesátiletá žena. Přišla si tak minimálně na 80 tisíc korun. Policie ji nyní obvinila z nedovolené výroby a nakládání s omamnými a psychotropními látkami, za který hrozí až deset let za mřížemi.

Policie si pro ženu do jedné obce na Kroměřížsku přišla tento týden v úterý. Kriminalisté měli již delší dobu podezření, že žena obchoduje s léky a léčivými přípravky, které jsou pouze na lékařský předpis.

"Po zadržení žena policistům dobrovolně vydala 69 druhů léků v množství více než 5 000 tablet, které měla v místě bydliště. Zajištěny byly i další věci související s trestnou činností, jako například dokumentace nebo finanční hotovost," potvrdila mluvčí policie Miluše Zajícová.

S prodejem léků žena začala v roce 2018. "Léky na předpis proti bolesti, na spaní a další zdravotní problémy, jako byly například Zolpinox, Rivotril, Diazepam, Codein a jiné, nabízela prostřednictvím různých stránek na internetu. S odběrateli z Přerovska, ale i jiných míst České republiky, se poté domlouvala prostřednictvím elektronické komunikace nebo po telefonu," popsala mluvčí policie.

Léky svým odběratelům žena posílala nebo se s nimi scházela osobně. Policie zadokumentovala třicítku zákazníků. Jednomu z nich například prodala devět balení léku Rivotril za 18 tisíc korun. "Celkově rozdistribuovala léky za necelých 160 tisíc korun, ze kterých měla čistý zisk okolo 80 tisíc korun. Léky, které nabízela k prodeji, získávala od různých dodavatelů z celé České republiky," uvedla mluvčí policie.

Žena se přiznala. Nyní je obviněna ze zvlášť závažného zločinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, za který hrozí až desetiletý trest odnětí svobody.

Pervitinem zásoboval okolí několik let. Pro recidivistu si došla policejní skupina ZONA

Policisté ze zákrokové skupiny Olomouc zadrželi na Prostějovsku padesátiletého muže, kterého měli kriminalisté delší dobu v hledáčku kvůli výrobě a distribuci drog v oblasti Přerovska, Prostějovska a Kroměřížska. Při domovní prohlídce pak nalezli...

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky léky, předpis, prodej, trestní stíhání, policie, Přerov, bolest, okres Přerov, Česko, okres Kroměříž

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Žena na Přerovsku prodávala léky na spaní nebo proti bolesti, které jsou na předpis. Hrozí jí až deset let  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.