Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Čtvrtek 18. července 2024  |  Svátek má Drahomíra
Bez reklam

Dealer pervitinu z Olomouce skončil ve vazbě. Policie stíhá je i jeho družku

Ve vazbě skončil šestačtyřicetiletý Olomoučan, který od října minulého roku fungoval v Olomouci jako dealer pervitinu. Za podobnou trestnou činnost byl muž odsouzen již před třemi roky, sám drogy užíval. Nyní mu hrozí až deset let vězení. Za prodej pervitinu policie obvinila i jeho jednatřicetiletou družku.

Na případu pracovali kriminalisté TOXI týmu z Olomouce. Šestačtyřicetiletého prodejce drog obvinili ze zvlášť závažného zločinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami.

"Krátce po jeho zadržení proběhla na základě soudního příkazu domovní prohlídka v místě jeho bydliště, při které kriminalisté zajistili několik desítek stop úzce souvisejících s distribucí metamfetaminu," potvrdila mluvčí policie Petra Vaňharová.

Muž nejméně od října minulého roku sháněl pervitin, který sám užíval, ale především ho prodával na různých místech Olomouce. V roce 2019 přitom u Okresního soudu v Olomouci dostal za podobnou trestnou činnost dvouletou podmínku se zkušební dobou do září 2022. Soud nyní dealera poslal do vazby, hrozí mu až deset let za mřížemi.

Ve středu ráno si pak kriminalisté přišli i pro jeho jednatřicetiletou družku. "Při osobní prohlídce zajistili mobilní telefon a několik uzavíratelných sáčků znečištěných bílou látkou. Kriminalisté zjistili, že žena si nejméně od září 2020 měla obstarávat pervitin, který využila z části pro svoji potřebu a dále jej měla distribuovat dalším osobám na různých místech Olomouce," popsala mluvčí police.

Za nedovolenou výrobu a nakládání s omamnými a psychotropními látkami ženě hrozí až pět let vězení nebo pokuta, zůstala na svobodě.

Pervitinem zásoboval okolí několik let. Pro recidivistu si došla policejní skupina ZONA

Policisté ze zákrokové skupiny Olomouc zadrželi na Prostějovsku padesátiletého muže, kterého měli kriminalisté delší dobu v hledáčku kvůli výrobě a distribuci drog v oblasti Přerovska, Prostějovska a Kroměřížska. Při domovní prohlídce pak nalezli...

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky drogy, pervitin, dealer, zatčení, vazba, policie, Olomouc, metamfetamin, Okresní soud v Olomouci

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dealer pervitinu z Olomouce skončil ve vazbě. Policie stíhá je i jeho družku  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.