Počasí dnes11 °C, zítra11 °C
Pátek 4. října 2024  |  Svátek má František
Bez reklam

Úspora za taxi a vztyčený prostředníček na policisty. Devět mužů se namačkalo do audiny

, aktualizováno 7. července 2022, 10:57

S mikrobusem si zřejmě spletla skupina lidí osobní vůz Audi v Novém Malíně u Šumperku. V autě jelo namačkaných celkem devět osob, pozornost policie upoutal vztyčeným prostředníčkem jeden ze spolujezdců. Ještě před zastavením pak vyskočil z auta a snažil se hlídce utéct, skončil ale v poutech.

Policejní pes Jágr dopadl dva sprejery. Snažili se utéct z ozdravovny ve Vojtěchově

Dva sprejery, kteří se ve středu večer snažili utéct z bývalé ozdravovny ve Vojtěchově na Prostějovsku, dopadl policejní pes Jágr. Muži pokreslili vrata, dveře, ale například i vypuštěný bazén. Noc strávili v policejní cele, za poškození cizího...

Ohrožováním ostatních účastníků provozu a otevíráním dveří za jízdy na sebe upozornila osádka vozu Audi A6 v Novém Malíně na Šumpersku. Kromě toho si muži v autě sedali za jízdy do otevřeného okénka a dokonce na policisty jeden z nich ukázal urážlivé gesto. Policisté se rozhodli auto zkontrolovat, při pohledu do vozu je překvapil vysoký počet cestujících. Místo maximálního počtu pět lidí jich jelo v osobním voze devět mužů ve věku od 19 do 38 let. Dva z nich se dokonce uskromnili tak, že se uložili v zavazadlovém prostoru. 

„Jeden ze spolucestujících ale s policisty nespolupracoval, neuposlechl opakované výzvy a dal se na útěk směrem k Šumperku. Po marném úprku byl zajištěn, skončil v poutech a nakonec na služebně, odkud byl po provedených potřebných úkonech po necelé hodině propuštěn a mohl svobodně odejít,“ popsala policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Za nestandardní situací stálo nepřekvapivě alkoholové opojení. „Jako vysvětlení řidič uvedl, že mu kamarádi posilnění alkoholem zavolali, aby pro ně přijel do Šumperka a odvezl je do Nového Malína. Protože oni nechtěli platit za taxíka a on nechtěl jet nadvakrát, nakonec souhlasil s tím, že je odveze všechny naráz. Řidič pod vlivem alkoholu nebyl," přiblížila mluvčí Policie ČR Marie Šafářová motiv nezvyklého transportu na trase dlouhé zhruba pět kilometrů.

Policisté situaci s řidičem na místě zadokumentovali a přebývající část posádky poslali k pokračování jejich cesty pěšky po chodníku. „Událost šetříme jako přestupek proti zákonu o provozu na pozemních komunikacích a jako přestupek proti veřejnému pořádku,” doplnila mluvčí Zajícová.

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky Doprava, auto, Audi, přestupek, Šumperk, Policie ČR, Nový Malín, Audi A6, okres Šumperk, Policie České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Úspora za taxi a vztyčený prostředníček na policisty. Devět mužů se namačkalo do audiny  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.