Počasí dnes17 °C, zítra21 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Speciální nátěr kašny zničil vandal v Prostějově den před dokončením. Oprava stála 150 tisíc

Pouhé dva dny měl schnout speciální nátěr na opravené kašně nedaleko centra Prostějova, dílo se však dokončit nepodařilo. Neznámý vandal nový povrch poškodil a město muselo po zásahu výtržníka nechat vodní prvek znovu rekonstruovat za 150 tisíc korun.

Rozhlehlá fontána na prostějovském náměstí Spojenců procházela před sezonou rekonstrukcí, po které se však začala loupat barva. Město dílo reklamovalo a závadu se podařilo odstranit. Ve středu 22. června firma dokončila opravu a čekalo se jen na vytvrdnutí speciálního nátěru. „Technologie vyžadovala dobu vytvrdnutí do pátku 24. června. Neznámý pachatel však měkký povrch na několika místech narušil a odloupal část barvy s hydroizolačním nátěrem,“ informovala mluvčí radnice Anna Kajlíková.

„Dle oznamovatele mělo k poškození dojít ze čtvrtku na pátek.  Neznámý vandal na dně vypuštěné kašny poškodil vrstvu hydroizolace s nanoochranou tím, že tam udělal tři oválné vrypy neznámým předmětem. Událost šetříme pro trestný čin poškození cizí věci,“ řekla k případu policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Na Hanáckých stezkách u Plumlova někdo ničí označení tratí. Může to být nebezpečné, varuje biker

Na sjezdových tratích pro bikery v lese u Plumlovské přehrady na Prostějovsku někdo opakovaně ničí označení jednotlivých tras. Při sjezdu z kopce tak může jezdcům hrozit zranění nebo například srážka s chodcem. Hanácké stezky vybudovala nad...

Minulý týden tak následovala nákladná oprava poškozeného povrchu, město za ni uhradilo 147 tisíc korun. „Spočívala v otryskání, broušení, očištění, omytí, odmaštění, vyspravení a vylití voděodolnou stěrkou, hydroizolační nátěr, dva nátěry modrou barvou a aplikace nanoochrany,“ vyjmenovala mluvčí Kajlíková.

Ničení městského majetku řeší v Prostějově jako vleklý problém. Jen za poškozenou světelnou signalizaci v ulici Olomoucká při dopravní nehodě, zničené odpadkové koše po oslavách Silvestra, poškozenou nádobu na tříděný odpad v ulici Lužická a poškozený strom za hřbitovem v ulici Brněnská, muselo město zaplatit přes 100 tisíc korun.

„Vždy se zamýšlím nad tím, co je to za lidi, kterým dělá radost ničit to, co není jejich. Peníze, které se následně vynaloží na nutné opravy, by přece mohly posloužit smysluplněji jinde,“ rozhořčeně zhodnotil situaci náměstek primátora Jiří Pospíšil (Pévéčko).

„Náklady pak vzrostly mnohem více při poškození nově opraveného povrchu kašny na náměstí Spojenců. Tato škodní událost byla nahlášena k prošetření Policii ČR k dohledání pachatele,“ uzavřel náměstek Pospíšil.

Hodnocení článku je 64 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Prostějov

Štítky Krimi, vandalismus, poškození, rekonstrukce, kašna, oprava, Policie ČR, Prostějov, Jiří Pospíšil, Policie České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Speciální nátěr kašny zničil vandal v Prostějově den před dokončením. Oprava stála 150 tisíc  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.