Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Čtvrtek 18. července 2024  |  Svátek má Drahomíra
Bez reklam

VIDEO: Dvacítku nákupu zaplatili cizí kartou, teď dvojici hledá policie

Nejen o batoh s mobilem a dalšími věcmi, ale následně i několik tisíc korun přišel okradený muž na začátku června. Jeho platební karty využili dva neznámí pachatelé k takřka dvaceti platbám. V několika prodejnách je tak zachytily kamery a policisté se obrací na veřejnost s žádostí o pomoc při jejich identifikaci.

V úterý 5. června v brzkých ranních hodinách využil neznámý pachatel situace a v nestřežený okamžik si v olomoucké restauraci přivlastnil cizí batoh. V něm byl mobilní telefon, sluchátka, powerbanka či peněženka s hotovostí i dvěma platebními kartami. Hned ten den je dva neznámí muži využili k zaplacení za takřka dvacítku nákupů v olomouckých prodejnách. „Celkovou způsobenou škodu si okradený muž předběžně vyčíslil na bezmála osmnáct tisíc korun. Případ policisté prověřují pro podezření ze spáchání přečinů krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku,“ říká policejní mluvčí Petra Vaňharová.

VIDEO: Policie vyšetřuje případ násilí a krádeže v olomouckém bistru. Hledá muže z videozáznamu

S vyřešením případu krádeže peněz v olomouckém bistru by mohla pomoct policistům také veřejnost. Policisté potřebují zjistit totožnost muže, kterého zachytilo několik kamer na třídě 1. maje. Při krádeži došlo i k násilí, pracovník gastropodniku...

Policisté mají k dispozici videozáznamy a pátrají po totožnosti dvojice, která kartami platila. „Pokud by je někdo z občanů poznal, nebo by disponoval informacemi, které by mohly pomoci ke zjištění jejich totožnosti, ať prosím, kontaktuje policisty Obvodního oddělení Olomouc 1,“ doplňuje mluvčí Vaňharová. Lidé mohou policii kontaktovat telefonicky na čísle 974 766 651 nebo na bezplatné lince 158 či e-mailem na adrese: ol.oo.olomouc1.stsl@pcr.cz.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie České republiky

Štítky Krimi, krádež, platební karta, peníze, obchod, Olomouc, Policie ČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Dvacítku nákupu zaplatili cizí kartou, teď dvojici hledá policie  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.