Počasí dnes24 °C, zítra30 °C
Pátek 5. července 2024  |  Svátek má Státní svátek - Cyril a Metoděj
Bez reklam

Bezdomovec dal pěstí strážníkovi. Za útok mu hrozí čtyři roky ve vězení

Opilost, zmatení a agresivita bezdomovce vygradovala před jedním z litovelských supermarketů až k napadení strážníka městské policie. Muž v uniformě po inkasované ráně pěstí útočníka zadržel a případem se bude nyní zabývat Policie České republiky. Za násilí proti úřední osobě hrozí agresorovi až čtyři roky vězení.

Ve čtvrtek po 16. hodině vyjížděl strážník městské policie k prodejně ve Vítězné ulici, kvůli oznámení o muži, který před obchodem obtěžoval kolemjdoucí. „Po příjezdu na místo muže zkontaktoval a v průběhu řešení situace od něj schytal ránu pěstí do obličeje. Strážník jej zpacifikoval, přiložil mu pouta a přivolal policisty,“ vylíčila policejní mluvčí Petra Vaňharová.

Agrese při převozu na záchytku. Opilec zaútočil na policistku za volantem

Sobotní večer na uničovském vlakovém nádraží narušil opilý muž, který si svůj hněv nejdříve vybil na stojanu na kola a později i na policistech. Po sérii hmatů a chvatů skončil agresor v poutech a zamířil na záchytku. I při samotném převozu ale...

Podle zástupce velitele Městské policie Litovel Františka Bartoška má agresor statut osoby bez domova. „Pohybuje se v Litovli zhruba rok, působí zmateně. Ve čtvrtek odpoledne přišly stížnosti na napadání zákazníků obchodu. Po zákonné výzvě se tento člověk po chvíli po kolegovi nečekaně ohnal,“ popsal František Bartošek.

U čtyřiatřicetiletého muže provedli policisté dechovou zkoušku. Přístroj ukázal přes tři promile alkoholu a agresor putoval na záchytku a následně do vazby. „V případě prokázání viny a odsouzení hrozí muži až čtyřletý pobyt za mřížemi,“ doplnila mluvčí Vaňharová.

V desetitisícové Litovli šlo podle Bartoška o poměrně ojedinělý incident. „Litovel je klidná lokalita, například v Olomouci je těchto osob mnohem více. Posledních pár let tady takový problém nebyl, po dlouhé době šlo o jeden z agresivnějších kontaktů,“ podotkl zástupce velitele litovelských strážníků.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Městská policie Litovel

Štítky Krimi, agrese, útok, bezdomovec, strážník, policie, městská policie, Litovel, Policie ČR, Olomouc, obecní policie, Česko, věznice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bezdomovec dal pěstí strážníkovi. Za útok mu hrozí čtyři roky ve vězení  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.