Počasí dnes24 °C, zítra22 °C
Pondělí 1. července 2024  |  Svátek má Jaroslava
Bez reklam

Kriminalisté vypátrali sprejera z Olomouce díky DNA. Řádil v městské památkové rezervaci

Díky DNA vypátrali kriminalisté sprejera, který v centru Olomouce znečistil popelnici, podlahu v klubu a kamenný schod jednoho památkově chráněného domu. Policisté našli láhev s barvou, ze které stopy DNA sejmuli. Sprejerovi nyní hrozí až tři roky vězení.

Policejní pes Jágr dopadl dva sprejery. Snažili se utéct z ozdravovny ve Vojtěchově

Dva sprejery, kteří se ve středu večer snažili utéct z bývalé ozdravovny ve Vojtěchově na Prostějovsku, dopadl policejní pes Jágr. Muži pokreslili vrata, dveře, ale například i vypuštěný bazén. Noc strávili v policejní cele, za poškození cizího...

Případ se stal loni v listopadu v ulici Univerzitní v Olomouci. "Obviněný měl znečistit černou barvou víko popelnice na komunální odpad, podlahu na toaletách zdejšího klubu a totožnou barvou znečistit i kamenný schod u vchodu do jednoho z domů, který je zapsán v památkovém katalogu, a je tedy památkově chráněný," popsala mluvčí policie Petra Vaňharová.

Na toaletách v klubu kriminalisté objevili plastovou láhev s černou tekutinu, ze které sejmuli stopy DNA. Ukázalo se, že patří devětadvacetiletému Olomoučanovi. "Specialisté z oboru kriminalistických technik a expertíz navíc prokázali, že černá tekutina obsažená v plastové láhvi byla použita ke znečištění všech míst," dodala mluvčí.

Sprejerovi olomoučtí kriminalisté sdělili obvinění z poškození cizí věci. "V případě odsouzení hrozí mladému muži, který byl v minulosti za obdobnou trestnou činnosti již několikrát soudně trestán, trest až tři léta vězení," potvrdila mluvčí policie.

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky sprejer, pátrání, DNA, obvinění, městská památková rezervace, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kriminalisté vypátrali sprejera z Olomouce díky DNA. Řádil v městské památkové rezervaci  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.