Počasí dnes28 °C, zítra28 °C
Středa 17. července 2024  |  Svátek má Martina
Bez reklam

Podvodník manželům z Olomoucka slíbil výnos z kryptoměn. Připravil je o 600 tisíc

O téměř 600 tisíc korun korun připravil manžele z Olomoucka podvodník, který jim nasliboval výnosy z bitcoinů a získal vzdálený přístup k jejich bankovním účtům. Pachateli hrozí až osm let vězení.

"Apelujeme na občany, aby v žádném případě neposkytovali vzdálený přístup na plochu svého počítače osobám, které neznají, a stejně tak ani nesdělovali své osobní informace či informace k internetovému bankovnictví," důrazně varuje policie.

Dvaapadesátileté ženě z Olomoucka v pondělí zavolal neznámý muž, který lámanou češtinou oznámil, že jí chce zaslat výnosy z bitcoinu. "Jelikož žena v minulosti do kryptoměny investovala, volajícímu uvěřila a naslouchala jeho instrukcím. Nejprve si do svého laptopu nainstalovala software pro vzdálenou správu. Poté mu předala přístupové údaje jak ke svému osobnímu bankovnímu účtu, tak i ke společnému manželskému kontu. Po skončení komunikace si nešťastnice zkontrolovala stav svého bankovního účtu a zjistila, že z něj zmizelo přes 170 tisíc korun," popsala mluvčí policie Petra Vaňharová.

Na společném účtu manželů poté podvodník refinancoval stávající úvěru ve výši zhruba 100 tisíc korun na částku téměř půl milionu korun. Zároveň z něj odčerpal přes 20 tisíc. "Celá operace, která zahrnovala refinancování úvěru a odčerpání finančních prostředků z obou účtů, zabrala podvodníkovi pouhé dvě minuty. Celkově tak manželský pár přišel o téměř 600 tisíc korun," dodala Vaňharová.

Kriminalisté případ vyšetřují pro podvod a zločin neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Za to hrozí až osmileté vězení.

Ženu oklamal podvodník. Peníze ze svého účtu nanosila do automatu na bitcoiny. Přišla o čtvrt milionu

Žena z Prostějovska přišla o čtvrt milionu korun poté, co naletěla podvodníkovi, který ji přesvědčil, že má napadený účet v bance. Podle jeho pokynů peníze z účtu vybrala a na desetkrát postupně nanosila do automatu na bitcoiny v Olomouci.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky podvod, Bitcoin, kryptoměny, kriminalita, internet, Olomouc, manželé, Olomoucký kraj, bankovní účet

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Podvodník manželům z Olomoucka slíbil výnos z kryptoměn. Připravil je o 600 tisíc  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.