Počasí dnes17 °C, zítra21 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Žena v olomouckém nákupním centru poskytovala pomoc babičce. Někdo jí mezitím ukradl peněženku

Nepozornosti mladé ženy, která v olomouckém nákupním centru poskytovala první pomoc své babičce, bezohledně využil neznámý zloděj a ukradl jí peněženku. Policie v této souvislosti pátrala po dvou ženách, které zachytil videozáznam. Ženy se nakonec samy přihlásily.

Na přechodu v Hranicích auto srazilo dvě dívky. Policie hledá řidiče a svědky

Policie pátrá po řidiči, který na přechodu pro chodce v Hranicích na Přerovsku srazil dvě dívky. Muž sice zastavil a dívkám nabídl pomoc, poté však odjel. Dívky s lehkými zraněními nakonec museli ošetřit lékaři v nemocnici. Policie hledá vozidlo...

Krádež se stal ve středu 31. srpna ve večerních hodinách v olomouckém nákupním centru. "Mladá žena si odložila kabelku na sedačku v prostorách toalet, protože poskytovala pomoc své babičce, u které došlo k náhlé zdravotní indispozici. Žena na místo přivolala zdravotnickou záchrannou službu a před jejím příjezdem střídavě setrvávala u babičky a v místech před toaletami, aby mohla nasměrovat záchranáře," popsala mluvčí policie Petra Vaňharová.

Kabelce proto žena nevěnovala patřičnou pozornost, čehož využil neznámý zloděj. Když lékaři babičku odvezli do nemocnice, žena zjistila, že jí v kabelce schází peněženka. Byly v ní peníze, osobní doklady a platební karta, kterou se někdo neúspěšně snažil ještě ten den použít. Celková škoda byla 1500 korun.

Policisté mají kamerový záznam. Jsou na něm dvě neznámé ženy, které by podle policie mohly svým svědectvím přispět k objasnění celé věci.

"Pokud by někdo z občanů ženy na videozáznamu poznal nebo by disponoval informacemi, které by mohly pomoci ke zjištění jejich totožnosti, ať prosím, kontaktuje policisty Obvodního oddělení Olomouc 1 na telefonu 974 766 651, emailu ol.oo.olomouc1.stsl@pcr.cz případně kdykoliv prostřednictvím bezplatné telefonní linky 158," vyzvala mluvčí policie.

"Ženy se policistům samy přihlásily," doplnila nyní mluvčí.

Policisté případ vyšetřují pro přečin neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, za který hrozí až dva roky vězení.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Stanislav Heloňa

Štítky pátrání, zloděj, peněženka, bezohlednost, nákupní centrum, police, Olomouc, obchodní centrum, policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Žena v olomouckém nákupním centru poskytovala pomoc babičce. Někdo jí mezitím ukradl peněženku  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.