Počasí dnes26 °C, zítra30 °C
Pondělí 8. července 2024  |  Svátek má Nora
Bez reklam

Výhodný nákup nevyšel. Muž zaplatil statisícové zálohy na auta, prodávající na sraz nedorazil

Důvěra při internetovém nákupu aut od neznámého člověka se nevyplatila čtyřiatřicetiletému muži z Olomoucka. Ten na zálohách poslal postupně 15 tisíc euro. Bublina zdánlivě velmi výhodné nabídky splaskla při návštěvě prodejny, kde mělo dojít k předání vozů. Jeho obchodního partnera tam totiž nikdo neznal.

„Zhruba v polovině října zareagoval čtyřiatřicetiletý muž na inzerát ohledně prodeje nákladního automobilu Volvo, uveřejněného na webových stránkách specializujících se na prodej motorových vozidel. Krátce nato jej kontaktoval prodávající, který mu sdělil, že o vozidlo je velký zájem, a pokud o něj opravdu stojí, musí uhradit zálohu,“ popsala začátek případu olomoucká policejní mluvčí Petra Vaňharová.

Vztek na úřadu práce: muž rozbil skleněné tabule, po honičce skončil v poutech

Nevhodnou formu ventilování emocí zvolil muž na Úřadu práce v Prostějově. Ve vzteku rozbil několik skleněných výplní a když jej zpozorovali strážníci městské policie, tak se pokusil ujet autem. Hlídka výtržníka po pronásledování zpacifikovala,...

 

Kupující se rozhodl zálohu přesahující částku pět tisíc euro zaplatit. Vzápětí přišla ještě další nabídka od prodávající na další nákladní auto. „Jelikož se nabídka jevila jako velice výhodná, rozhodl se mladý muž pro koupi i druhého vozu. Opět pod legendou velkého zájmu zaslal na určený bankovní účet další zálohu, tentokrát ve výši deset tisíc euro,“ pokračovala mluvčí Vaňharová.

Když došlo na termín předání vozidel, zamířil muž na domluvené místo, kterým byla autorizovaná prodejna. „Prodejce se však na místě nenacházel a jeho mobilní telefon byl nedostupný. Přímo v prodejně se proto kupující na dotyčného doptal a zjistil, že muže nikdo ze zaměstnanců nezná,“ přiblížila mluvčí s tím, že ani unikátní VIN kódy k vozům, které muž získal od prodávajícího, nebyly v databázi prodejny.

Se svou situací se tak obrátil na policii, škoda podle podvedeného muže přesáhla 380 tisíc korun. „Olomoučtí policisté na základě zjištěných informací zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu podvodu. V případě dopadení, prokázání viny a odsouzení hrozí pachateli trest odnětí svobody na jeden rok až pět let nebo peněžitý trest,“ konstatovala mluvčí Vaňharová.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky Krimi, podvod, internet, nákup na internetu, auto, nákladní auto, Olomouc, Policie ČR, Olomoucký kraj, Volvo Cars

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Výhodný nákup nevyšel. Muž zaplatil statisícové zálohy na auta, prodávající na sraz nedorazil  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.