Počasí dnes28 °C, zítra28 °C
Středa 17. července 2024  |  Svátek má Martina
Bez reklam

VIDEO: Policie pátrala po totožnosti ženy, která platila ukradenou platební kartou

Olomoučtí policisté v souvislosti s krádeží peněženky na olomoucké tržnici a následným zneužitím platební karty pátrali po neznámé ženě zachycené na záběrech bezpečnostních kamer, která kartou platila. Škoda je přes šest tisíc korun. Ženu již policisté vypátrali.

VIDEO: Přerovští policisté v souvislosti s krádeží mobilního terminálu pátrají po neznámém muži

Policisté z druhého přerovského obvodního oddělení prověřují krádež mobilního terminálu z prodejny Sportisimo v Přerově. Kamery zachytili muže, který by podle policistů mohl pomoci s objasněním případu.

Krádež se stala v sobotu 24. září dopoledne. "Neznámý pachatel využil nestřeženého okamžiku a na prodejní ploše městského tržiště v Olomouci odcizil z batohu, který měla poškozená žena na zádech, peněženku s osobními doklady, platební kartou a finanční hotovostí. Následně byly odcizenou platební kartou provedeny na různých místech neoprávněné platby a několik pokusů o výběr z bankomatů. Celková způsobená škoda byla vyčíslena přes 6 tisíc korun," popsala mluvčí policie Petra Vaňharová.

Kriminalisté případ vyšetřují pro přečin krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, za který hrozí až dva roky vězení. Policisté mají kamerový záznam a fotografie, na kterých je zachycena žena, která odcizenou platební kartu použila v prodejně a u bankomatu.

"Pokud by někdo z občanů ženu na videozáznamu poznal, nebo by disponoval informacemi, které by mohly pomoci ke zjištění její totožnosti, ať prosím, kontaktuje policisty obvodního oddělení Olomouc na telefonu 974 766 651 nebo emailem: ol.oo.olomouc1.stsl@pcr.cz případně kdykoliv prostřednictvím bezplatné telefonní linky 158. Děkujeme za spolupráci," vyzvala mluvčí policie.

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Stanislav Heloňa

Štítky pátrání, krádež, peněženka, karta, výběr, platba, žena, kamera, policie, Olomouc, platební karta

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Martin Martinek

Mě se to stát nemůže. Hotovost nepoužívám a kartu mám zablokovanou na výběr peněz z bankomatů a při placení musím vždy zadat pin, pípání nemám. Potíže mi to nedělá, ale mou kartu si může kdokoli nechat akorát na škrábání skla na autě.

Pátek, 11. listopadu 2022, 15:46Odpovědět

Martin Vaněk

Dyk, to je nedorozumění., ta karta mi sama vlezla do kabelky... :-D

Středa, 2. listopadu 2022, 10:29Odpovědět

VIDEO: Policie pátrala po totožnosti ženy, která platila ukradenou platební kartou  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.