Počasí dnes20 °C, zítra19 °C
Pátek 10. května 2024  |  Svátek má Blažena
Bez reklam

Zběsilý agresor z Velkých Losin nezemřel kvůli střelám do rukou, informovala policie

Prvotní výsledky soudní pitvy podle Policie ČR prokázaly, že za úmrtím mladíka podezřelého z brutální vraždy ve Velkých Losinách nestojí zákrok policistů. Osmnáctiletý muž zběsile zaútočil na policisty, kteří ho našli v chodbě nad zkrvaveným tělem sedmnáctiletého chlapce. Strážce zákona tak na agresora dvakrát vystřelil.

V pátek 28. října v noci přijala tísňová linka policie hlášení o velmi silném křiku, který se ozýval v jednom z bytových domů ve Velkých Losinách u Šumperku.

Policejní hlídka pak na chodbě bytovky narazila na muže, který nožem a tyčí útočil na ležícího člověka. Podle vedoucího krajských kriminalistů Jana Lisického se policisté ocitli v apokalyptické situaci, v interiéru pokrytém krví.

Dalším cílem agrese osmnáctiletého mladíka se měli stát policisté, na jejich výzvy muž nereagoval, a ve vyhrocené situaci tak došlo na střelbu. Policista útočníka trefil postupně do obou rukou, podle Lisického ale agresor působil jako by necítil bolest. Až poté se s vypětím sil podařilo policistům běsnícího muže zpacifikovat. „Policisté ihned poskytli oběma zraněným mužům první pomoc a přivolali záchrannou službu. Lékař na místě konstatoval u sedmnáctiletého chlapce smrt. O rok starší útočník byl transportován do nemocnice, přes veškerou poskytnutou péči však zemřel,“ konstatovala policejní mluvčí Jitka Dolejšová.

Police vyšetřuje dvě vraždy, které se v posledních dnech staly na Šumpersku. Při první z nich šestadvacetiletá žena zabila svého měsíčního syna, při druhé osmnáctiletý mladík ve Velkých Losinách chladnokrevně ubodal o rok mladšího chlapce. Sám...

 

Podle prvotních zjištění za smrtí pachatele zřejmě nestála zranění způsobená policejní zbraní. „Soudní pitva prokázala, že úmrtí osmnáctiletého mladíka nemá souvislost se střelbou zakročujícího policisty. Přesná příčina úmrtí zatím není známa,“ komentoval za Policii ČR mluvčí Libor Hejtman. Na místě zajistili policisté také lysohlávky. „Čekáme na další výsledky pitvy, mimo jiné i na toxikologický rozbor. Závěry ze soudní pitvy budou známy v řádu několika týdnů,“ dodal mluvčí Hejtman.

„Čeká nás teď hodně práce, protože je nutné dopátrat bližší okolnosti a motiv, proč se něco tak otřesného vůbec odehrálo,“ podotkl vedoucí odboru obecné kriminality Krajského ředitelství Olomouckého kraje Jan Lisický. Postup zasahujících policistů, kteří na pachatele dvakrát vystřelili, podle něj zřejmě také prošetří Generální inspekce bezpečnostních sborů.

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Stanislav Heloňa

Štítky Krimi, vražda, Velké Losiny, vražda Losiny, vražda Velké Losiny, střelba policie, zranění, nůž, lysohlávky, Policie ČR, Šumperk, Olomoucký kraj, pitva, Policie České republiky, Jitka Dolejší, GIBS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zběsilý agresor z Velkých Losin nezemřel kvůli střelám do rukou, informovala policie  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.