Počasí dnes10 °C, zítra6 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Postřeleného vraha z Losin zabila extrémní kombinace drog

Dva zásahy z policejní zbraně nezabily běsnícího vraha z Velkých Losin, příčinou úmrtí byla podle znaleckého vyhodnocení těžká intoxikace omamnými a psychotropními látkami. Na osmnáctiletého muže střílela policejní hlídka, poté co jej objevila s noži nad zkrvaveným lidským tělem. Ozbrojený mladík svou agresi obrátil proti mužům zákona a zpacifikovat se ho podařilo až po dvou výstřelech do rukou.

„Poté co byla ukončena veškerá znalecká zkoumání ohledně příčin smrti vraha z Velkých Losin, bylo jednoznačně potvrzeno, že příčinou smrti byla smrtelná intoxikace omamnými a psychotropními látkami. Šlo o naprosto nepřežitelnou směs alkoholu, THC, meskalinu a lysohlávek,“ řekl k výsledkům toxikologického rozboru vedoucí krajských kriminalistů Jan Lisický. Meskalin je psychoaktivní droga ze skupiny alkaloidů, která se vyskytuje například v mexických kaktusech, jde o zakázanou látku.

Tragédie se stala 28. října v bytovém domě nedaleko losinského zámku. Policii přivolali sousedé, kteří zaslechli velmi hlasitou hádku na chodbě. Policisté přijeli ve chvíli, kdy útočník napadal svého známého dvěma noži i zlomenou tyčí od smetáku, nereagoval na opakované výzvy zasahujících policistů a v zuřivém útoku pokračoval, přičemž začal ohrožovat i hlídku. Jeho agresivní chování nezastavila ani střela policistů do ruky. Po dalších výzvách následovala druhá střela do ruky, po které se pěti policistům podařilo vzpouzejícího se pachatele zpacifikovat.

Police vyšetřuje dvě vraždy, které se v posledních dnech staly na Šumpersku. Při první z nich šestadvacetiletá žena zabila svého měsíčního syna, při druhé osmnáctiletý mladík ve Velkých Losinách chladnokrevně ubodal o rok mladšího chlapce. Sám...

Policisté zadrženému útočníkovi i jeho oběti poskytli první pomoc a zavolali záchrannou službu. U pobodaného chlapce lékař na místě konstatoval smrt. Pachatele policisté pomohli naložit do sanitky, mladík při převozu do nemocnice zemřel.

Zákrok policistů byl vyhodnocen jako oprávněný, Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) jej neprověřovala. „Tento případ byl v kompetenci policie," potvrdila mluvčí GIBS Ivana Nguyenová. Také podle Lisického policisté postupovali na správně. „Věc byla vyhodnocena jako naprosto oprávněný zásah policie, i vzhledem k tomu, že byla vyvrácena příčinná souvislost mezi smrtí pachatele a střelbou policisty,“ řekl šéf olomoucké kriminálky. „Je jednoznačné, i ze svědeckých výpovědí, že ten policista postupoval naprosto přesně v souladu se zákonem, a já dokonce osobně tvrdím, že těžce nad tím, co mu zákon klade za povinnost," doplnil.

Incident je dalším z násilných trestných činů, které se za poslední měsíc odehrály na Šumpersku. „Z vlastních zkušeností máme potvrzené, že tyto trestné činy se pohybují v naprosto nevypočitatelných vlnách. V minulosti jsme to zažili už mnohokrát. Vždy vládne nějaké teritorium. Jednu dobu byly všechny vraždy na Prostějovsku, pak v Olomouci, jindy zase na Jesenicku. Je to ale pouze zcela náhodná záležitost,“ komentoval již dříve krátkodobý nárůst závažné trestné činnosti v regionu plukovník Lisický.

Rozepsal si plán vraždy a zaútočil s rambo nožem. Mladík na Šumpersku pobodal svého dědu a souseda

Na svého dědu a jeho známého brutálně a nečekaně zaútočil s vojenským nožem devatenáctiletý mladík v Postřelmově u Šumperku. Podle kriminalistů šlo o připravený čin, muž si dokonce napsal pro dvojnásobnou vraždu plán. Těžce zranění senioři si...

Od konce října evidují na Šumpersku policisté vraždu měsíčního chlapečka, kterou spáchala jeho šestadvacetiletá matka. Ve Velkých Losinách poté došlo k brutální vraždě, kterou měl na svědomí zdrogovaný mladík. Na začátku listopadu pobodal bojovým nožem devatenáctiletý muž svého dědečka a jeho staršího známého, policisté případ řeší jako dvojnásobnou vraždu ve stádiu pokusu. Další případ pobodání z poloviny měsíce museli před nedávnem kriminalisté překvalifikovat na vraždu. Napadený muž vážným zraněním po dvou týdnech v nemocnici podlehl.

K potyčce došlo 12. listopadu u obchodního domu v Nádražní ulici v Mohelnici. Na místě zůstal pobodaný sedmadvacetiletý muž, který skončil v kritickém stavu ve Fakultní nemocnici v Olomouci. „Poškozený v nemocnici čtrnáct dní bojoval o život, lékaři mu od začátku nedávali velké šance. Nakonec bohužel zemřel,“ uvedl Lisický. Motivem činu byl podle kriminalistů dluh z minulosti, spor vzápětí eskaloval ve fyzický konflikt, při kterém dvaadvacetiletý útočník vytáhl nůž. Policisté pachatele brzy zadrželi, hrozí mu až 18 let vězení.

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Stanislav Heloňa

Štítky Krimi, vražda, Velké Losiny, vrah Losiny, drogy, střelba policie, policista, vraždy Šumpersko, Šumperk, Mohelnice, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Postřeleného vraha z Losin zabila extrémní kombinace drog  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.