Počasí dnes25 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Dvě vyloupená kadeřnictví a škoda ve statisících. Pracovník salonu žádá o pomoc

Minimálně dva podobné případy vykradených kadeřnictví či holičství řeší policisté v Olomouci. Obě události spojuje škoda přesahující sto tisíc korun a zřejmě i stejná ulice, na které k vyloupení provozoven v uplynulých dvou týdnech došlo.

Řidič při tragické nehodě přehlédl seniorku. Policie hledá důležité svědky

K nehodě se smrtelným zraněním došlo v polovině listopadu, nedaleko Tovačova zemřela čtyřiasedmdesátiletá žena, která jela na kole směrem na Hrubčice. Podle prvotních zjištění policie ji při předjíždění jiného auta přehlédl řidič vozu Škoda...

„Dosud neznámý pachatel se někdy během uplynulého víkendu vloupal do prostor kadeřnictví v centru Olomouce, ze kterého odcizil několik holicích strojků, kulem a kosmetických přípravků,“ informovala v závěru listopadu policejní mluvčí Petra Vaňharová s tím, že škoda podle předběžných odhadů přesáhne 150 tisíc korun.

Místo, kde k jednomu z případů došlo, konkretizovala žádost o pomoc na sociálních sítích. „Zkouším sílu FB... O víkendu nám kompletně vybrali kadeřnictví na Masarykově třídě v Olomouci. Zmizely všechny zavřené barvy, oxidanty, nůžky, strojky, fény, veškerá elektronika a hodnotnější kosmetika, šampóny atd.. Barvy a oxi byly od Fanoly a Matrixu, strojek Oster. Kdyby náhodou někdo něco viděl, nebo našel nějaký pochybný inzerát, tak mi prosím dejte vědět. Celková hodnota těch věcí byla nemalá. Za sdílení děkuji a snad se aspoň něco z toho najde,“ napsal pod příspěvek s několika fotkami vykradeného kadeřnictví Jan Arabčuk.

Takřka stejné sdělení o krádeži v pánském holičství zveřejnila Policie ČR také v polovině měsíce. „Dosud neznámý pachatel násilně vnikl v noci z úterý na středu 16. listopadu do provozovny olomouckého holičství, ze kterého odcizil nejen finanční hotovost, ale také několik holicích strojků, nůžek a další vybavení a kosmetiku určenou pro pánské holičství. Celková hmotná škoda byla předběžně vyčíslena na 130 tisíc korun,“ uvedla mluvčí Petra Vaňharová.

Komentáře na sociálních sítích ukazují opět na stejnou ulici spojující centrum města a hlavní vlakové nádraží. „Mému kadeřníkovi vybrali před deseti dny rovněž holičství na Masarykově třídě. Hrozný. Držte se,“ reagoval na příspěvek Jana Arabčuka olomoucký zastupitel Lukáš Krbeček (spOLečně).

„Policisté případ prověřují pro podezření ze spáchání přečinu krádeže. V případě dopadení, prokázání viny a odsouzení hrozí pachateli trest odnětí svobody na jeden rok až pět let nebo peněžitý trest,“ doplnila u obou událostí policejní mluvčí.

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto FB Jeníček Arabčuk

Štítky Krimi, krádež, kadeřnictví, vykradené kadeřnictví, zloděj, Masarykova třída, Olomouc, Policie ČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dvě vyloupená kadeřnictví a škoda ve statisících. Pracovník salonu žádá o pomoc  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.