Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Čtvrtek 18. července 2024  |  Svátek má Drahomíra
Bez reklam

Zloděj utekl z olomouckého supermarketu, batoh s doklady a lupem v obchodě nechal

Hned dva nevydařené pokusy krádeží řešili v závěru minulého týdne strážníci městské policie v Olomouci. Při nakupování bez zaplacení přistihla ostraha v prodejně na olomouckém sídlišti muže a ženu. Lapka s majetkovou trestní minulostí tentokrát v supermarketu neměl nejlepší den. Z obchodu sice utekl, ale nechal na místě batoh s osobními doklady.

Nákup s ručním skenerem dvojice proměnila v krádež. Ostraze neunikla

V jednom z prostějovských hypermarketů nakupovala ve velkém šestadvacetiletá žena společně s o patnáct let starším mužem, jejich počínání si vyžádalo příjezd městské policie. S plným vozíkem chtěl pár projít přes expresní pokladnu, při...

Pracovnice ostrahy v olomouckém supermarketu na Zikově ulici přistihla v pátek muže, který si napěchoval batoh nejrůznějším zbožím a přes pokladny chtěl projít bez zaplacení. Následný pokus o úprk recidivistovi úplně nevyšel. „Při řešení incidentu muž z místa utekl, ovšem batoh se zbožím v hodnotě přes třináct set korun, ale zejména s osobními doklady podezřelého na místě zůstal,“ poznamenal mluvčí olomouckých strážníků Petr Čunderle.

K obdobné situaci došlo v prodejně na stejné ulici v neděli. Tentokrát nakupovala bez úmyslu zaplatit žena, která si do tašky nastřádala alkohol a potraviny za 1400 Kč. Ani ona však neunikla pozornosti pracovníků. „Oba případy měly společné, že při kontrolách totožností se zjistilo, že oba podezřelí byli v posledních třech letech odsouzeni nebo potrestáni za obdobné majetkové činy a vzniklo zde tak podezření ze spáchání trestných činů. Případy si tak převzali kolegové ze státní policie,“ upozornil mluvčí Čunderle.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay.com

Štítky Krimi, krádež, obchod, zboží, alkohol, Olomouc, Městská policie Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zloděj utekl z olomouckého supermarketu, batoh s doklady a lupem v obchodě nechal  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.