Počasí dnes10 °C, zítra6 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Kamarád z ostrahy pomohl. Recidivista ukradl z obchodů alkohol za osmdesát tisíc

Totožný scénář mělo několik krádeží drahého alkoholu v obchodech v Hranicích a Rožnově pod Radhoštěm. Na případech se podílela stejná trojice pachatelů, která měla rozdělené role. Čtyřicetiletý muž z obchodů odnášel hodnotné lahve a přes ochranku vždy prošel bez potíží. S pracovníkem byl totiž domluvený a dával mu peníze. Třetí člen skupiny pak zajišťoval odvoz. Policisté chytili partu z Ostravska přímo při jejich poslední akci.

Čtyřicátnice si odnesla alkohol bez zaplacení. Pracovnici ostrahy pak surově zbila na eskalátorech

Zálusk na dražší lahve alkoholu dostala v Olomouci jedenačtyřicetiletá žena, která však neměla v úmyslu za zboží v obchodní galerii zaplatit. Krádeže si všimla pracovnice ostrahy, dostižení nenechavé návštěvnice prodejny se zvrhlo až v tvrdé...

 

Během osmi dnů zvládla trojice mužů z Ostravska ve věku 36 až 45 let pět krádeží v supermarketech v Hranicích a Rožnově pod Radhoštěm. Nejmladší plnil roli řidiče, druhý odnášel alkohol z prodejen, které hlídal jako pracovník ostrahy nejstarší člen skupiny. „Pomyslná klec spadla minulý týden ve středu. Policisté všechny zadrželi bezprostředně po spáchání poslední krádeže v Hranicích na ulici Družstevní, kde na ně čekali, protože měli povedenou trojku již ve svém hledáčku díky svým poznatkům a provedeným šetřením,“ prozradila policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Po příjezdu na místo se čtyřicetiletý recidivista vydal do prodejny se speciálně upravenou taškou. Do ní si naskládal lahve tvrdého a drahého alkoholu a bez problému s nakradeným zbožím odešel bez placení. „V některých případech se do obchodu opakovaně, po vyložení lahví do vozidla, vracel pro další zboží. Za svoji loajálnost a spolupráci dostal ostražitý pracovník obchodu vždy po tisícikoruně,“ přiblížila mluvčí Zajícová.

S mladším kolegou pak pachatel krádeží nezákonně získané zboží prodal a něco si nechali i pro svou potřebu. Celková škoda se vyšplhala na 82 tisíc korun. „Po zadržení si všichni tři pobyli na služebně až do následujícího dne, kdy jim bylo ve zkráceném přípravném řízení sděleno podezření z přečinu krádež. Čtyřicetiletému muži, který se vydával na výpravy do prodejen, hrozí trest vyšší a to proto, že se jedná o recidivistu, který byl za krádeže v minulosti odsouzen. Jemu hrozí až tříletý trest odnětí svobody, jeho společníkům o rok méně,“ konstatovala Miluše Zajícová.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie České republiky

Štítky Krimi, krádež, alkohol, zajištěný alkohol, Hranice, Olomoucký kraj, Policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kamarád z ostrahy pomohl. Recidivista ukradl z obchodů alkohol za osmdesát tisíc  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.