Počasí dnes10 °C, zítra9 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Pokud budeš svědčit, zlikviduju tě, vyhrožoval lupič z ubytovny v Hranicích přepadenému. Skončil ve vazbě

Ve vazbě skončil čtyřiapadesátiletý muž obviněný z loupeže, který vyhrožoval své oběti likvidací, pokud proti němu bude svědčit u soudu. Oba dva muži bydlí na ubytovně v Hranicích a jsou bez domova. Agresorem je recidivista s desítkou záznamů v trestním rejstříku.

VIDEO: Zdrogovaná zlodějka řádila v Olomouci. Na ostrahu supermarketu vytáhla nůž. Skončila ve vazbě

Ostrahu olomouckého hobbymarketu a supermarketu ohrožovala nožem zlodějka pod vlivem pervitinu. Poprvé se jí podařilo utéct, po zatčení vyšlo najevo, že za výtržnictví již byla trestána. I když chtěla ukrást věci jen za pár tisíc korun, tentokrát...

Čtyřiapadesátiletého muže z Hranic čeká příští týden proces u soudu v Přerově za loupež z července loňského roku. Pár dní před jeho začátkem skončil ve vazbě, protože vydíral svou oběť.

"Oba dva, jak obviněný, tak poškozený, žijí na hranické ubytovně a patří mezi osoby bez domova. V sobotu došlo ze strany agresora na první slovní výhružky. Před ubytovnou začal poškozenému před další obyvatelem ubytovny vyhrožovat, že jestli bude u soudu vypovídat, tak už budovu soudu neopustí. Následující den se na stejném místě situace opakovala a své oběti řekl, že pokud uslyší u soudu své jméno a věc nestáhne, nechá ho zlikvidovat a neobejde se to bez následků," popsala mluvčí policie Miluše Zajícová.

Neuplynuly ani dvě hodiny a při večeři v ubytovacím zařízení agresor čtyřicetiletému muži opět vyhrožoval smrtí, pokud bude vypovídat. Výhružky doplňoval nadávkami a vulgaritami a zastrašoval ho také tím, že ví, kde pracuje a kde se pohybuje.

"Poškozený muž se začal obávat zkušeného recidivisty, který má v rejstříku trestů více než desítku záznamů za násilnou trestnou činnost a ve vězení nějaký ten rok poseděl. Dlouho neváhal a obrátil se na zdejší oddělení policie s žádostí o pomoc," uvedla mluvčí.

Kriminalisté si pro agresora přijeli v úterý a obvinili ho ze zločinu vydírání, za který hrozí až osm let vězení. Policie podala návrh na uvalení vazby, o které soud rozhodl ve čtvrtek. Na svůj proces tak recidivista bude čekat vazební věznici v Olomouci.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Dominik Svoboda

Štítky loupež, vydírání, vyhrožování, recidivista, bezdomovci, ubytovna, Hranice, policie, Přerov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pokud budeš svědčit, zlikviduju tě, vyhrožoval lupič z ubytovny v Hranicích přepadenému. Skončil ve vazbě  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.