Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Pondělí 20. května 2024  |  Svátek má Zbyšek
Bez reklam

Policie zatkla dva muže ze Šumperka, kteří ve velkém vyráběli pervitin. Jsou ve vazbě a hrozí jim deset let

Policie zatkla dva muže ze Šumperka, kteří v posledních dvou letech vyrobili a rozprodali necelý půl kilogramu pervitinu, který má na černém trhu hodnotu více než půl milionu korun. Vzhledem k tomu, že oba muži byli kvůli drogám v podmínce, skončili ve vazbě a hrozí jim až deset let vězení.

VIDEO: To jste tak nemocná, ptali se celníci. Dvojice vezla z Polska stovky tablet a injekční stříkačky

Šest případů převozu drog se podařilo od začátku roku zachytit celníkům při kontrolách ve Šternberku, Olomouci, Přerově, Zábřehu, Mohelnici i na Jesenicku. Právě na severu kraje našli u dvojice cestujících tři sta tablet s obsahem efedrinu, které...

Policie dopadla oba třiatřicetileté muže minulý týden. Oba pervitin užívali a nyní jsou obviněni ze zvlášť závažného zločinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami.

"Oba dva byli zadrženi ve stejný den, každý na jiném místě. U obou byly provedeny domovní prohlídky, při kterých se nalezly věci sloužící k výrobě pervitinu včetně chemikálií," potvrdila mluvčí policie Miluše Zajícová.

První z mužů doma od května roku 2021 vyrobil necelý půl kilogram pervitinu. Část prodal nebo rozdal dalším narkomanům výměnou za ingredience k výrobě drog nebo různé protislužby. "Větší část vyrobeného pervitinu ovšem dodával dalším dealerům na základě předem domluvené zakázky a ti ho pak distribuovali dál," uvedla mluvčí.

Druhý z obviněných kumpánovi s výrobou pomáhal, sháněl chemikálie a staral se o přísun pervitinu stálým zákazníkům. "Ani jeden z obviněných nemá pravidelný příjem a jejich zdrojem finančních příjmů, které jim zajišťovaly pokrytí životních nákladů, se stala právě výroba a prodej návykových látek," podotkla mluvčí policie.

Vzhledem k tomu, že oba muži byli kvůli drogám v podmínce, soud je poslal do vazby.

Hodnocení článku je 30 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky pervitin, výroba, dealer, domovní prohlídka, výrobce, vazba, metamfetamin, policie, Šumperk, drogy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie zatkla dva muže ze Šumperka, kteří ve velkém vyráběli pervitin. Jsou ve vazbě a hrozí jim deset let  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.