Počasí dnes21 °C, zítra22 °C
Pondělí 13. května 2024  |  Svátek má Servác
Bez reklam

Rodinná tragedie v Olšovci na Přerovsku, tři vraždy a sebevražda. Jedno tělo se našlo až brzy ráno

, aktualizováno 16. dubna 2023, 15:48

Kriminalisté od sobotního večera vyšetřují v Olšovci na Přerovsku násilnou smrt čtyř lidí. Jde zřejmě o tři vraždy a sebevraždu. Mezi mrtvými je podle všeho sedmasedmdesátiletý obyvatel obce, jeho přítelkyně a vnuk. Policie ubezpečila, že veřejnosti žádné nebezpečí nehrozí. Muž podezřelý z vraždy zemřel, zřejmě jeho tělo se našlo opodál brzy ráno.

Tragická událost se odehrála v sobotu pozdě večer v malé osadě Boňkov v obci Olšovec, která má zhruba pět set obyvatel. Tři mrtví byli na jednom místě, zřejmě v domě, další tělo se podařilo najít až po druhé hodině ráno v neděli. 

"Od včerejšího večera se olomoučtí krajští kriminalisté zabývají případem násilného trestného činu, ke kterému došlo v obci Olšovec na Přerovsku. Tragická událost si vyžádala čtyři lidské životy včetně života podezřelého muže. Okolnosti, stejně jako motiv činu, jsou předmětem dalšího šetření. Bližší informace poskytneme ihned, jakmile to okolnosti dovolí," uvedla mluvčí policie Petra Vaňharová.

Policie případ vyšetřuje pro podezření ze spáchání zvlášť závažného zločinu vraždy.

Starosta Olšovce Antonín Folter nechtěl smrt čtyř lidí komentovat. "Je to pro nás obrovská tragédie a velké neštěstí. Nezlobte se, nebudu to komentovat," uvedl na dotaz starosta.

Sobotní tragickou událost dnes dopoledne připomnělo v Olšovci stručné smuteční hlášení obecního rozhlasu, ze kterého vyplynulo, že zemřel sedmasedmdesátiletý obyvatel obce. Další tři mrtví zřejmě nepocházeli z Olšovce.

"K události byly vyslány posádky z Hranic. Na místě se nacházely tři osoby bez známek života, lékař tak provedl koronerskou činnost. Po druhé hodině ranní byla nalezena další osoba bez známek života, provedeno ohledání těla," uvedla Zdravotnická záchranná služba Olomouckého kraje na sociálních sítích.

Podle místních vrah zabil staršího obyvatele obce, jeho šestasedmdesátiletou přítelkyni a vnuka. Pachatelem byl podle nich Slovák, přítel mladší ženy z domu, která tragédii přežila. "Šlo o hodné a slušné lidi, rodina se nehádala. Jako sousedi jsme spolu vycházeli moc dobře. On se mi zdál takový příjemný, vždy zdravil. Nevím, co ho to popadlo. Je mi líto, co se stalo,“ řekla CNN Prima News otřesená sousedka.  

Krajský soud v Brně dnes za trojnásobnou vraždu z Kostelce na Hané na Prostějovsku uložil doživotí. Devětadvacetiletý muž loni koncem dubna zběsilým způsobem ubodal svého bratra, sestru a otce, přežila pouze mladší sestra. Muž se přiznal, řekl, že...

V Olomouckém kraji jde o druhý případ vraždy v letošním roce. Loni policisté v regionu evidovali třináct vražd, z toho pět ve stadiu pokusu a jednu ve stadiu přípravy.

Jedna z loňských vražd měla tři oběti, šlo o případ v Kostelci na Hané na Prostějovsku. Pachateli Krajský soud v Brně mu nedávno uložil doživotní trest. Tehdy devětadvacetiletý muž zavraždil bratra, sestru a otce. Muž se k činu přiznal, uvedl, že nenávist zvítězila. Ve čtyřech loňských případech šlo o vraždy mezi členy rodiny. 

"Krajští kriminalisté aktuálně prověřují v obci na Přerovsku závažný násilný trestný čin. Ve věci probíhají standardní úkony trestního řízení, veřejnosti nehrozí žádné nebezpečí," ubezpečila ráno policie na sociálních sítích.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto google.cz/maps

Štítky vražda, policie, okres Přerov, Olšovec, policie, Krajský soud v Brně, sebevražda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rodinná tragedie v Olšovci na Přerovsku, tři vraždy a sebevražda. Jedno tělo se našlo až brzy ráno  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.