Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Stařenku srazila a oloupila o psího miláčka. Za několik hodin už pachatelka seděla u výslechu

Oloupit sedmaosmdesátiletou seniorku o jejího čtyřnohého miláčka se nezdráhala třicátnice u jednoho z přerovských bytových domů. Pachatelka srazila důchodkyni na zem a odnesla si jejího maltézského psíka. Během pár hodin policisté ženu našli i se psem, kterého vrátili majitelce. Ta mezitím byla na ošetření v nemocnici.

Během pěti dnů zastavili dva brutální vrahy. Šumperští policisté dostali na Pražském hradě cenu za Čin roku

Mimořádného ocenění se dostalo praporčíkům ze šumperského obvodního oddělení policie Filipu Křížovi a Martinu Pitákovi, kteří si na Pražském hradě převzali na prestižním galavečeru Policista roku 2022 cenu za Čin roku. Loni na podzim otřásl...

Páteční ranní venčení pejska se pro takřka devadesátiletou seniorku v Přerově zvrhlo v hrůzný zážitek. Před osmou hodinou ji u bytového a obchodního domu Přerovanka v Kratochvílově ulici oslovila neznámá žena a povídala si s ní o jejím domácím mazlíčkovi. Ukončením rozhovoru ale neskončil zájem zprvu zdánlivě vstřícné občanky o maltézského psíka. „Starou paní sledovala a šla za ní až ke vstupu do domu na ulici Kainarova. V těchto místech k ní přistoupila a do poškozené strčila oběma rukama takovou silou, že seniorka upadla na zem. Pachatelka využila nemohoucnosti poškozené, která ležela na zemi a nemohla rychle reagovat s ohledem na stáří a fyzickou kondici. Nebyla schopná bránit ani svého mazlíčka, pachatelka odepla psa z vodítka, vzala ho do náruče a utekla pryč,“ popsala zarážející jednání mladší ženy policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Napadená důchodkyně zamířila na ošetření do nemocnice, mnohem bolestivější pro ni ale byla ztráta milovaného pejska. Rozběhlo se intenzivní pátrání, policistům se podařilo zjistit identitu hledané osoby a krátce po poledni už ji zadrželi i s odcizeným psem na Jižní čtvrti v Přerově. „Na služebně byla vyslechnuta a psík slyšící na jméno Iris se vrátil do rukou, v té době již, šťastné majitelky. Podezřelá 33letá žena byla po provedených úkonech propuštěna z režimu zadržení na svobodu a je podezřelá z trestného činu loupež,“ vylíčila závěr případu mluvčí Zajícová. Trestní zákoník stanovuje za použití násilí v úmyslu zmocnění se cizí věci trest odnětí svobody na dvě až deset let.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay.com

Štítky Krimi, loupež, násilí, ukradený pes, loupež pes, maltézský psík, Přerov, Policie ČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stařenku srazila a oloupila o psího miláčka. Za několik hodin už pachatelka seděla u výslechu  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.