Počasí dnes24 °C, zítra30 °C
Pátek 5. července 2024  |  Svátek má Státní svátek - Cyril a Metoděj
Bez reklam

S nožem přepadával benzinky, třeba v Hranicích, a dvanáctkrát ujel bez placení. Nyní skončil ve vazbě

Ve vazbě skončil třiapadesátiletý muž z Ostravska, který s nožem v ruce přepadl dvě benzinky v regionu nebo čerpal pohonné hmoty a ujížděl bez placení. Za loupež mu nyní hrozí až deset let vězení. Na kriminálce v Hranicích muž vypověděl, že byl ve špatné finanční situaci.

Policie muže obvinila ze zvlášť závažného zločinu loupež. Poprvé přepadl benzinku předminulou sobotu večer v Bělotínské ulici v Hranicích, kam přijel ve vozidle Ford Focus. Vešel dovnitř a obsluhující ženě řekl, aby mu dala peníze, ta to ale odmítla.

"Pachatel se jen tak lehce nevzdal, aby ji zastrašil, vytáhl nůž, a tím samozřejmě dosáhl svého. Poškozená otevřela pokladnu, vytáhla z ní hotovost necelých 5800 korun a podala mu ji. Muž peníze vzal, strčil do tašky a odjel," popsala mluvčí policie Miluše Zajícová.

Napadená čerpadlářka ihned kontaktovala policii a dokonce si vzpomněla, že lupič na benzince v minulosti tankoval a ujel bez zaplacení. Během dvou dnů se policii podařilo zjistit jeho totožnost a vyhlásila po něm pátrání.

Lupič, který včera po poledni přepadl poštu v Bedihošti, zaměstnankyni chytil kolem krku, když šla zamknout dveře, odvlekl ji a později svázal. Žena naštěstí nebyla zraněná a po chvíli se jí podařilo přivolat pomoc. Policie pátrá po zhruba...

"Uběhly čtyři dny od prvního přepadení a muž si stejným způsobem vynutil vydání peněz na čerpací stanici na dálnici D35 ve směru na Olomouc v okrese Pardubice. Opět přišel k pultu, kde byly dvě pracovnice, obešel ho a dožadoval se peněz. Vytáhl stejný kuchyňský nůž. Jedna z obsluhujících otevřela pokladny, ze kterých si pachatel vzal necelých dvacet tisíc korun," uvedla mluvčí policie.

Tentokrát se však lupič dlouho neradoval. O tři hodiny později ho policisté zastavili a zatkli u Pasohlávek na jižní Moravě. Našli u něho i peníze z přepadení. Vyšlo navíc najevo, že od dubna muž na různých místech v České republice natankoval a ujel bez placení celkem dvanáctkrát. Při výslechu na policii v Hranicích jako důvod svého jednání uvedl špatnou finanční situaci, doposud nebyl trestaný. Policie však podala návrh na jeho vzetí do vazby, který soud schválil.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky loupež, benzinka, nůž, muž, vazba, tankování, placení, Hranice, policie, peníze, Ostrava, Ford Focus, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

S nožem přepadával benzinky, třeba v Hranicích, a dvanáctkrát ujel bez placení. Nyní skončil ve vazbě  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.