Počasí dnes23 °C, zítra21 °C
Středa 15. května 2024  |  Svátek má Žofie
Bez reklam

Tvrdý útok kvůli kradené vodce. Strážný v olomouckém obchodě utrpěl zlomeniny v obličeji

Muže se dvěma odcizenými lahvemi vodky pod mikinou zastavil pracovník ostrahy v jednom z olomouckých marketů, zákrok se ale vyvinul v nebezpečnou situaci. Nepoctivý čtyřiatřicetiletý zákazník strážného tvrdě udeřil pivní lahví do hlavy a způsobil mu vážné zranění. Agresivního recividistu policisté během několika týdnů vypátrali a ve vazbě počká na soud.

Čtyřiatřicetiletý muž navštívil koncem května jednu z olomouckých prodejen, pokus o odcizení dvou lahví vodky za necelých 400 korun se ale zvrhl ve zvlášť závažný zločin těžkého ublížení na zdraví ve stádiu pokusu. Kromě ukrytého zboží si nesl také tři lahve s pivem, které na pokladnách zaplatil, kvůli neuhrazeným vodkám ho ale zastavil člen ostrahy. „Pracovník jej vyzval, ať ho následuje do kanceláře. Dotyčný zprvu uposlechl, avšak po chvíli měl muže udeřit pivní lahví do levé části hlavy. V důsledku intenzity útoku se láhev rozbila a násilník z místa i s odcizeným zbožím utekl neznámo kam. Napadený muž skončil s komplexem zlomenin v obličejové části v péči zdravotníků,“ vylíčila další průběh situace olomoucká policejní mluvčí Petra Vaňharová.

Po násilníkovi se okamžitě rozběhlo intenzivní pátrání, začátkem tohoto týdne policisté muže zadrželi. „Důsledná operativně pátrací činnost kriminalistů přinesla během relativně krátké doby kýžený výsledek. Totožnost dotyčného byla odhalena. Kriminalisté k jeho osobě zjistili, že byl v minulosti již několikrát soudně trestán za různorodou trestnou činnost,“ upozornila mluvčí.

VIDEO: Olomoučtí kriminalisté vyšetřují závažný zločin. Pátrali po totožnosti neznámého muže z obchodu

Kriminalisté z Olomouce se obrátili s prosbou o pomoc při určení totožnosti neznámého muže z olomouckého supermarketu. Dotyčného hledala policie kvůli vyšetřování zvlášť závažného trestného činu, kvůli počáteční fázi prověřování zatím bližší...

Od kriminalistů si nyní vyslechl obvinění z těžkého ublížení na zdraví ve stádiu pokusu a také z přečinu výtržnictví a krádeže. „Po sdělení obvinění dali kriminalisté podnět státnímu zástupci k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby, který soud akceptoval. Trestní stíhání tak probíhá vazebně. V případě prokázání viny a odsouzení mu hrozí trest odnětí svobody na tři léta až deset let,“ dodala Vaňharová.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky Krimi, ublížení na zdraví, napadení, útok, recidivista, krádež, Olomouc, Policie ČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stanislav Horak

Myslím , že horní sazba bude odpovídat.

Sobota, 1. července 2023, 11:24Odpovědět

Tvrdý útok kvůli kradené vodce. Strážný v olomouckém obchodě utrpěl zlomeniny v obličeji  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.