Počasí dnes25 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Policisté se psy prohledávali areál olomoucké mlékárny. E-mailem přišla výhružka o bombě

Rozruch v průmyslové oblasti na okraji Olomouce způsobil v pondělí odpoledne příjezd několika desítek policistů. Ti společně s hasiči reagovali na oznámení o nástražném výbušném systému v mlékárenském podniku Olma. Při pyrotechnické prohlídce se žádná hrozba nepotvrdila, po autorovi oznámení teď pátrají kriminalisté.

Oznámení přijali policisté v pondělí krátce po poledni. „Šlo o informaci, že na firemní e-mail přišla výhrůžka s tím, že v areálu společnosti je umístěna trhavina a mělo by dojít k jejím odpálení,“ přiblížila výchozí situaci krajská policejní mluvčí Marie Šafářová.

Žlutý aeroplán ošetřuje na Olomoucku kukuřičná pole. Lidé na něj volali policii

Nízké přelety malého letadla vzbudily v posledních dnech rozruch na Prostějovsku či Olomoucku. Lidé z Dolan nedaleko krajského města se obraceli i na tísňovou linku Policie ČR. Žlutý aeroplán manévruje v regionu kvůli rozprášení ochranného...

Do potravinářské firmy na pomezí Hodolan a Holice tak zamířili policisté a hasiči k provedení pyrotechnické prohlídky. „Na místě bylo pětadvacet policistů plus dva psovodi se služebními psy a dále osm hasičů,“ informovala mluvčí.

Policisté nepřikročili k evakuaci zaměstnanců a následovalo prohledání prostor firmy. „Na základě individuálního posouzení okolností proběhla prohlídka za provozu. Žádný nebezpečný předmět nebyl nalezen,“ konstatovala Marie Šafářová.

Kdo a proč e-mail s výhružkou do firmy poslal budou nyní zjišťovat olomoučtí kriminalisté. „V této věci jsme zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu šíření poplašné zprávy,“ uzavřela mluvčí Policie ČR.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Stanislav Heloňa

Štítky Krimi, poplašná zpráva, bomba, výhrůžky, Olma, Olomouc, Policie ČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté se psy prohledávali areál olomoucké mlékárny. E-mailem přišla výhružka o bombě  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.