Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Úterý 14. května 2024  |  Svátek má Bonifác
Bez reklam

Muž z Uničova chtěl vydělat na bitcoinu. Poradkyně Amélie ho zmanipulovala i erotickými snímky

O více než 350 tisíc korun přišel muž středního věku z Uničova, který uvěřil v investiční rady od neznámého člověka. Přes telefon ho kontaktovala žena vystupující pod jménem Amélie. Přesvědčila ho i díky komunikaci s erotickým nádechem k investování peněz, které důvěřivec navíc získal prostřednictvím úvěrů.

Podnikavý pár ze Šumperska čaroval s nemocenskou, případ řeší hospodářská kriminálka

Pomocí zřejmě nezákonného triku se obohacovala na úkor státní organizace partnerská dvojice ze Šumperska. Muž se ženou se opakovaně zaměstnávali ve firmách, kde byli jako společníci nebo jednatelé a brzy po uzavření smlouvy zamířili do pracovní...

Do sítě internetových podvodníků se dostal i muž z Uničova, který uvěřil manipulacím neznámé ženy, která ho kontaktovala přes telefon a představila se jako Amélie. Přiměla ho, aby si nainstaloval do počítače aplikace, které měly posloužit k investování do bitcoinu. Nezůstalo ale pouze u telefonování o investicích. „Komunikace se přemístila i na e-mail a netýkala se jen investování, ale měla i erotický nádech. Poškozenému tak přibyly ve schránce i smyslné fotky, které posílily jeho důvěru a tak ho Amélie přesvědčila, aby se přihlásil ke svému účtu a s jeho pomocí sjednala dva úvěry,“ popsala policejní mluvčí Miluše Zajícová.

První úvěr byl ve výši 248 tisíc korun a podvodníci peníze po potvrzení platby od své oběti přeposlali na další účty. Následovalo několik dalších e-mailů s erotickou tématikou a později se tématem opět staly peníze a výhodné investice do virtuální měny. Tentokrát Amélie pomohla se sjednáním expresní půjčky v hodnotě 76 tisíc. Neznámá žena pak peníze odčerpala i s přibližně dvaceti tisíci, které měl muž na svém kontě z dřívějška. „Poškozený žil v domnění, že se mu peníze vrátí. Bohužel přišel o celkovou částku 354 tisíc korun. Zahájili jsme úkony trestního řízení pro trestný čin podvod,“ dodala policejní mluvčí.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay.com

Štítky Krimi, podvod, internet, kryptoměna, bitcoin, kryptoměny, peníze, investice, úvěr, Uničov, Olomouc, Policie ČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž z Uničova chtěl vydělat na bitcoinu. Poradkyně Amélie ho zmanipulovala i erotickými snímky  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.