Počasí dnes21 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Opilý muž chtěl v Olomouci policistům ujet na kole. Nepomohlo mu ani to, že se schoval do křoví

Na kole se čtyřiačtyřicetiletý muž v jednom z olomouckých parků snažil v noci ujet policistům poté, co na ně náhodou narazil. Nepomohlo mu nakonec ani to, že se schoval do křoví. Muž byl opilý a kolo kradené, nyní mu hrozí pokuta za několik přestupků.

Zloděj si pod plotem vykopal tunel a ze skladu v Přerově ukradl měděné kabely. Škoda je 50 tisíc korun

Neobvyklou krádež vyšetřují přerovští policisté. Aby se dostal k měděným kabelům, musel si neznámý zloděj pod plechovým plotem vykopat tunel. Ze skladu v Přerově pak odnes stovky metrů kabelů za 50 tisíc korun.

Srandovní pokus o útěk se odehrál během noční služby na sklonku uplynulého týdne, kdy si policisté pohotovostního a eskortního oddělení všimli v Olomouci cyklisty, který ihned poté, co je spatřil, otočil kolo a rozjel se do parku.

"Policisté se za ním rozjeli a pokusili se jej zastavit. Cyklista však na podnět nereagoval, a pokračovat dál. Nakonec vjel do keřů, ve kterých se chtěl před policisty patrně ukrýt. Ti jej vyzvali, aby za nimi vyšel, což dotyčný neuposlechl. Proto jej nakonec zpacifikovali za použití hmatů a chvatů," popsala mluvčí policie Petra Vaňharová.

Čtyřiatřicetiletý muž měl při dechové zkoušce téměř dvě promile alkoholu, strážci zákona navíc provedli kontrolu a zjistili, že jízdní kolo je evidováno jako ukradené. "Kolo zajistili a případ kvalifikovaný jako několik přestupků nyní oznámili příslušnému správnímu orgánu k dalšímu projednání," dodala mluvčí policie.

Muži hrozí za přestupky pokuta. 

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky kolo, krádež, útěk, křoví, policie, alkohol, přestupek, park, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opilý muž chtěl v Olomouci policistům ujet na kole. Nepomohlo mu ani to, že se schoval do křoví  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.