Počasí dnes17 °C, zítra21 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Nepříjemný návrat na parkoviště. Vandal rozbil okénka aut u jezera Poděbrady

Značně nepříjemný návrat k odstaveným autům prožilo ve středu vpodvečer několik lidí u štěrkopískových jezer Poděbrady poblíž Olomouce. Neznámý vandal rozbil okénka u tří odstavených vozidel, majitelé tak musí řešit škody v řádu několika tisíců korun. Ze zaparkovaných vozů se přitom nic neztratilo.

Když se David Čermák ve středu vpodvečer vracel z procházky k autu na parkovišti u jezera Poděbrady, čekalo na něj hořké překvapení. A v podobné situaci se ocitli další dva řidiči. Jejich automobily někdo během několika desítek minut nepřítomnosti poničil.

„Někdo měl nezkrotnou potřebu někomu uškodit a rozbil okna na třech náhodně vybraných autech, včetně našeho. Chtěl bych poprosit všechny, kteří ve středu mezi 17. a 18. hodinou Poděbrady navštívili a všimli si nějakého podivného individua, popřípadě měli z okolních, zaparkovaných aut nejlépe záznam z kamer, kde by bylo cokoliv podezřelého vidět, aby kontaktovali mě a policii, kde jsou incidenty nahlášeny,“ žádal o pomoc majitel jednoho z poškozených vozů na jedné z facebookových skupin zaměřených na dění v Olomouci. „V autě vůbec nic nechybělo, ten člověk chtěl jen škodit,“ přemítá Čermák.

Naboural pět aut, značku i strom. Jízda na mol opilého mladíka skončila v olomoucké nemocnici

Hned několika majitelům aut přidělal svou divokou jízdou starosti dvacetiletý mladík v Olomouci. Za volant v sobotu v noci sedl se dvěma a půl promile a naboural celkem pět dalších vozidel. Po nárazu do stromu a značky skončil v nemocnici,...

Vyšetřování události je na samém začátku. „Mohu potvrdit, že jsme v průběhu včerejšího večera přijali dvě oznámení o poškození skleněné výplně pravých předních dveří dvou motorových vozidel zaparkovaných u přírodního koupaliště Poděbrady. Policisté se případy zabývají a šetří je jako přestupky proti majetku,“ informovala olomoucká policejní mluvčí Petra Vaňharová.

Vjezd na parkovací plochu u hojně navštěvovaného přírodního koupaliště a rekreační lokality nedaleko krajského města je placený, parkoviště v lokalitě CHKO Litovelské Pomoraví ale není hlídané. Část pozemků vlastní soukromé osoby, část je v majetku Agentury ochrany přírody a krajiny ČR, která ze svého titulu orgánu státní správy podle mluvčího Pavla Jurky poplatky za parkování vybírat nemůže.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto poskytnuto Davidem Čermákem

Štítky Krimi, vandal, poškození, rozbité auto, Poděbrady, Olomouc, Policie ČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nepříjemný návrat na parkoviště. Vandal rozbil okénka aut u jezera Poděbrady  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.