Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Čtvrtek 18. července 2024  |  Svátek má Drahomíra
Bez reklam

Osmnáct milionů pro dobrého člověka. Muž z Přerova uvěřil v pohádkový dar, přišel o tisíce

V nečekané štěstí v podobě daru osmnácti milionů korun uvěřil starší muž z Přerovska, jednalo se ale opět pouze o podvod v prostředí sociálních sítí. Slíbených 720 tisíc euro pán neobdržel, naopak přišel o sedmnáct tisíc korun, které poslal na úhradu údajných poplatků. Situaci nyní vyšetřují policisté.

V polovině srpna se staršímu muži z Přerova ozvala přes sociální sítě neznámá žena, která přišla s nečekaně štědrou nabídkou. „Žena mu vypověděla historku o jiné nemocné ženě, která již 4 roky trpí rakovinou plic a šek s částkou 720 tisíc eur chce předat někomu důvěryhodnému, kdo s penězi dobře naloží,“ popsala mluvčí Policie ČR Miluše Zajícová.

Dotyčný přistoupil na úhradu různých dědických a soudních poplatků. Ve třech platbách záhy poslal 17 300 Kč. „Naštěstí se nejednalo o statisíce, jak tomu mnohdy bývá. Od té doby nebylo po prostřednici milionového jmění ani vidu, ani slechu. Poškozenému došlo, že šlo o podvodnici a proto oznámil, co se stalo,“ dodala mluvčí Zajícová. Policie ČR případ prověřuje pro trestný čin podvod.

Kvůli strachu z podvodu si nechala zablokovat kartu, statisíce pak poslala falešnému bankéři

Odolat historkám podvodníků nedokázala ve strachu o peníze na svém účtu starší žena ze Šumperska. Nejprve naletěla při prodeji zboží přes internet, chybu si ale uvědomila a nechala kartu včas zablokovat. Poté ale uvěřila falešnému pracovníkovi...

Jiný typ internetového podvodu řeší od soboty policisté také na severu Olomouckého kraje, na obvodního oddělení v Žulové se obrátila mladá žena s tím, že přišla o peníze při prodeji klece pro králíka přes sociální sítě.

Na inzerát nabízející zboží za 200 korun se ozvala údajná zájemkyně a podle známého scénáře poslala odkaz na podvržené webové stránky přepravce. Oběť i v tomto případě zadala i z pozice prodávajícího údaje ke své platební kartě. „Až o několik dnů později zjistila, že jí z konta podvodník neoprávněně odčerpal přes 30 tisíc korun. Policisté případ prověřují pro podezření ze spáchání trestných činů neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a podvodu. V případě dopadení, prokázání viny a odsouzení hrozí pachateli trest odnětí svobody na tři léta až osm let,“ komentovala policejní mluvčí Petra Vaňharová.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay.com

Štítky Krimi, podvod, internet, dar, nemoc, Přerov, Žulová, prodej zboží, Olomoucký kraj, Policie ČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ondřěj Švejdík

Taky mě psala pani že mi daruje peníze.Chvíli jsme si psali ,jen obecně.Potom jsem ji zablokoval.Bylo vidět hned že se jedná o podvod.Proč zrovná pani z Francouské nemocnice mi chce posílat peníze!!!

Středa, 30. srpna 2023, 11:23Odpovědět

Osmnáct milionů pro dobrého člověka. Muž z Přerova uvěřil v pohádkový dar, přišel o tisíce  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.