Počasí dnes17 °C, zítra21 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Muž z Přerovska přišel o 1,3 milionu. Naletěl na falešnou zprávu od správy sociálního zabezpečení

O více než milion a čtvrt přišel muž z Přerovska poté, co reagoval na podvodnou zprávu od správy sociálního zabezpečení, která požadovala ověření identity. Muž klikl na odkaz v emailu, byl přesměrován na falešné stránky banky, kde vyplnil osobní údaje.

Máte dědictví v thajské bance. Podvodníci přišli s novým trikem

Nový trik internetových podvodníků zachytila policie v Šumperku. Mladá žena obdržela zprávu ohledně údajného dědictví v thajské bance. Podvod dokázala naštěstí včas odhalit. Případem se i tak zabývá policie.

Obří podvod oznámil muž na přerovském obvodním oddělení policie minulý týden. Sdělil, že koncem srpna obdržel emailovou zprávu, která se tvářila jako zpráva z České správy sociálního zabezpečení s tím, že je potřeba ověřit identitu občana.

"Zpráva obsahovala odkaz, na který poškozený klikl v domnění, že se jedná opravdu o oficiální zprávu daného úřadu. Byl přesměrován na falešné stránky banky, což neodhalil a zadal tam požadované informace," popsala mluvčí policie Miluše Zajícová.

Podvodník díky těmto údajům získal přístup do internetového bankovnictví a v několika transakcích z účtu muže odčerpal částku 1,325 milionu korun. Případ policie vyšetřuje pro tři trestné činy související s internetovou kriminalitou.

Hodnocení článku je 62 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky muž, podvod, email, internet, banka, škoda, okres Přerov, policie, Česká správa sociálního zabezpečení

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž z Přerovska přišel o 1,3 milionu. Naletěl na falešnou zprávu od správy sociálního zabezpečení  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.