Počasí dnes17 °C, zítra21 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Čtyřnásobnou vraždu z Přerovska policie odložila, pachatel se zastřelil

Olomoučtí kriminalisté uzavřeli mimořádný případ trojnásobné vraždy a vraždy ve stádiu pokusu, který letos v dubnu otřásl nejen regionem Přerovska. Padesátiletý Slovák zastřelil v osadě Boňkov nedaleko Hranic seniorský pár a jejich vnuka, postřelil i svou partnerku, která ale dokázala utéct přes les do bezpečí. Útočník obrátil zbraň proti sobě a spáchal sebevraždu.

Jednání padesátiletého cizince z 15. dubna 2023 si vyžádalo čtyři lidské životy. Nezvladatelně žárlivý muž napadl v sobotu pozdě večer svou sedmačtyřicetiletou přítelkyni, bodl ji šroubovákem do ruky a do krku. „Žena utekla do prvního patra domu, kde se schovala s ostatními členy rodiny. Muž šel před dům, kde si vzal z kufru samopal a vrátil se do prvního patra. Členové rodiny se snažili držet dveře, aby se nedostal dovnitř. Muž naprosto bez váhání zahájil palbu přes zavřené dveře, vtrhl dovnitř a zlikvidoval rodinné příslušníky. Jeho přítelkyni se v pudu sebezáchovy podařilo bosé v ponožkách utéct ven a přes les se dostala do restaurace," popisoval následně okolnosti otřesného případu vedoucí odboru obecné kriminality Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje Jan Lisický.

Motivem vražd v Olšovci na Přerovsku byla chorobná žárlivost. Pachatel, Slovák, v sobotu večer střílel z nelegálně drženého samopalu a poté si sám vzal život. Šlo o zbraň ze Slovenska, která byla vyřazena z armády. Muž zabil pár seniorů a jejich...

Přes těžká zranění se ženě podařilo uniknout do bezpečí a lidé zavolali pomoc. Do osmi minut byla v Boňkově, místní části obce Olšovec, první hlídka policie. Strážci zákona našli v domě tři osoby bez známek života – ve stavení zemřela sedmasedmdesátiletá matka zraněné ženy, její stejně starý přítel a také patnáctiletý vnuk. Ve strži nedaleko domu později nalezla posádku vrtulníku s využitím termokamery tělo agresora, který střílel s nelegálně drženou zbraní.

„Jedná se o naprosto ojedinělý případ v historii krajského ředitelství. Něco tak příšerného tady skutečně nebylo. Jde o čtyřnásobnou vraždu, jednu ve stadiu pokusu. Pachatel měl zálibu ve zbraních, což v kombinaci s naprosto chorobnou žárlivostí a latentní agresivitou namíchalo smrtící koktejl,“ poznamenal tehdy Jan Lisický.

Brzy tak bylo zřejmé, že případ bude odložen, což nyní policisté potvrdili. „Kriminalisté odložili případ vraždy z dubna 2023 v obci Olšovec, část Boňkov, při které padesátiletý útočník zastřelil tři osoby, čtvrtou postřelil, a nakonec spáchal sebevraždu. A to z důvodu nepřípustnosti trestního stíhání, neboť útočník zemřel,“ uvedl mluvčí Policie ČR Libor Hejtman.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Stanislav Heloňa

Štítky Krimi, vražda, střelba, vražda Boňkov, tragická událost, samopal, Přerov, Hranice, Policie ČR, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Čtyřnásobnou vraždu z Přerovska policie odložila, pachatel se zastřelil  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.