Počasí dnes25 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Z výchovného ústavu přes obchod do cely. Mladíci se v Mohelnici vloupali pro cigarety i losy

Prodejna u centra Mohelnice se stala terčem násilného vniknutí a krádeže v podání tří šestnáctiletých mladíků, kteří uprchli z výchovného ústavu. Při svém nezákonném jednání si ale nepočínali příliš opatrně, výlohu rozbili betonovými kvádry a svědci zavolali policisty. Ti trojici brzy vypátrali i s ukradeným zbožím.

V neděli večer se vydali vykrást jeden z mohelnických obchodů na ulici Boženy Němcové tři šestnáctiletí svěřenci výchovného ústavu, kteří byli toho času na útěku. „Po společné domluvě rozbili za pomocí dvou betonových kvádrů výlohu, ale byli vyrušeni projíždějícím vozidlem. Proto se rychle z místa vzdálili,“ popsala začátek případu policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Již zpřístupněnou prodejnu mladíci nechtěli nechat bez povšimnutí, a tak se po několika minutách vrátili na stejné místo. Otvorem ve výloze vlezli do obchodu a začali mimo provozní dobu velmi aktivně shromažďovat zboží do nákupních košíků. „Do nich naházeli cigarety, cigaretové papírky, tabák, zapalovače, elektronické cigarety, cigaretové filtry, žvýkačky a stírací losy v doposud neustanovené hodnotě. Stejným způsobem jako se dostali dovnitř, pak prodejnu rychle opustili. Díky všímavým občanům, kteří nás kontaktovali na lince 158, se nám podařilo mladíky zadržet nedaleko místa krádeže i s odcizenými věcmi,“ konstatovala policistka.

Náctiletí lapkové tak putovali na policejní služebnu, kde po provedení nezbytných úkonů skončili v celách. „Jedná se o útěkáře, kteří se v době, kdy se nacházejí mimo ústav, opakovaně dopouští trestné činnosti. V nejbližších hodinách bude zahájeno jejich trestní stíhání pro provinění krádež a poškození cizí věci a budou předáni zpět pracovníkům ústavu. O následném opatření bude rozhodovat soud pro mládež,“ sdělila mluvčí Zajícová s tím, že hmotná škoda v mohelnickém případu rozhodně přesáhne částku deset tisíc korun.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky Krimi, krádež, Mohelnice, výchovný ústav, obchod, prodejna, Policie ČR, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Martin Vaněk

Oni si nepotřebují počínat "opatrně" - dobře ví, že se jim, jakožto členům známé asociální komunity, nic nestane...

Středa, 6. prosince 2023, 09:02Odpovědět

Z výchovného ústavu přes obchod do cely. Mladíci se v Mohelnici vloupali pro cigarety i losy  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.